Rondje van Pavlov’s blogback

04-04-2012 23:00

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

Übernerd killt de beat
Übernerd Keith Apicary kenden we natuurlijk al van zijn onvolprezen Neo Geo Song. Naast nerd-core kan de man, ook wel de Borat van gaming genoemd, kennelijk ook een aardig robbertje dansen. Check zijn geile moves bij een auditie voor een clip van Kimberly Cole:

Mooie dingen
Welkom op aarde. Het is soms een donkere plek, waar bloed en tranen rijkelijk vloeien en langzaam in het ranzige doucheputje van de zelfkant verdwijnen. We verliezen uiteindelijk allemaal op deze kluit aarde, we bijten stof of happen aarde. Maar terwijl je uit de hemel stort klaar om je schedel in te laten beuken door de naderende grond, vergeet dan niet de mooie dingen terwijl de aarde je onverzetbaar welkom heet.

Season 2 is coming!
Voor degene die het gemist hebben of vergeten zijn, afgelopen zondag was de premiere van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, niet te verwarren met de datum van de nieuwe Mad Men. Eindelijk hoefden we onze honger naar draken, zwaarden en intriges niet meer te stillen met kleine hapjes gametrailers, my little pony-spoofs of bitesize teasers. Maar waar zoveel lekkers is zijn ook natuurlijk de aasgieren/recensenten van The New York Times, die net als bij het eerste seizoen gaan lopen zeiken. Whatever, zolang hoertje Ros erin zit hoor je ons niet klagen.

O.G.
Hij was de Original Gangster, de rebel without a cause. Vergeet Ryan Gosling en bekijk deze bijzondere documentaire uit 1957 over James Dean (die dus ook aan ballet deed – pak aan ex-vriendinnetjes!):

http://youtu.be/rTsej1X_g6s

Een boze Jon Stewart op speed
De maker van The West Wing is terug met een nieuwe serie: The Newsroom. Korte beschrijving: nieuwspresentator ontploft en verandert in een boze Jon Stewart op speed. En reken maar dat deze serie een succes wordt, hij lijkt immers op alles wat Aaron Sorkin eerder al schreef.

Het puntje op de i
Welk detail, puntje op de i, kersje op de taart, missen films als Casablanca, 2001, Scarface of The Wizard of Oz? Een klein balletje haar: