Rondje van Pavlov’s blogback

11-04-2012 21:00

Walking Dead Mad Men
Voor wie maar niet kan wennen aan zondagen (of maandagen) zonder The Walking Dead en niet helemaal aan zijn trekken kan komen met Mad Men, is er een oplossing. Een beetje vreemd, maar wel lekker: Walking Dead Mad Men.

Propaganda voor om te lachen
Een sip kijkende Mit Romney die alleen maar vraagt om liefde. Daarmee viel de Nederlandse grafisch artiest Bas van Oerle (site) ons allereerst op. Maar hij had ons al bij ‘Join the Cosmonewts’. Van Oerle maakte een sublieme serie propagandaposters voor de Republikeinse Voorverkiezingen, die niet misstaat in een echte verkiezings-Warroom.

De dood van Superman, maar dan wel leuk
De dood van Superman in 1992 was een game changer voor de comicsindustrie. Episch, emotioneel en extravagant; lees het maar niet terug, want 1992. Maar kijk vooral de samenvatting van Max Landis, zoon van de legendarische regisseur John Landis (The Blues Brothers), die onder andere Simon Pegg, Mandy Moore en Elijah Wood liet opdraven om de dood én de terugkeer van de meest Amerikaanse held uit te beelden.

X-files: The Musical
Wat misten The X-Files? Seks? Gore? Strepsils voor Deep Throat? Nee, zang! Gelukkig is er nu X-Files: The Musical (deel 1, alle delen hier). Uiteraard van de geïnspireerde makers van Jurassic Park: The Musical.

Evil Mario
Onderstaand filmpje lijkt een beetje Conspiracy Keanus theorie te ondersteunen dat in Super Mario Bros misschien Bowser niet de evil bastard was, maar de loodgieter zelf.

Facebook + Instagram = kut
Het evil empire van Darth Zuckerberg heeft nu ook Instagram opgeslokt. Waarom? Niet omdat good old Rain Man Zuck er zo goed mee uitziet, nee omdat FB zelf fotoprutsers zijn en ook nog eens bang waren voor het succes van het twaalfkoppige bedrijf. Nu alleen hopen dat het steriele FB het “emotionele” Instagram niet kapotmaakt (vijf tips van Gizmodo). Voor iedereen die onder de Zuckerberg-blob vandaan wil komen: gebruik Instaport.Me om al je foto’s uit Instagram te exporteren. Dutch Cowboys voorspelt overigens dat er nu Facebookcamera’s gaan komen met Instagramfilters. Wij zeggen lame, wie heeft er nog een camera? Maar holy shit waar maken we ons druk om, Instagramfoto’s zijn bijna even irritant als babyfoto’s op Feesboek.

Rondje van Pavlov geeft elke woensdag een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.