Rondje van Pavlov’s blogback

30-05-2012 21:07

De gasten in onderstaand filmpje hadden ons bij ‘my balls’, ‘pie’ en ‘adjust my balls’. Iets met wetenschap. En ballen. Heel veel harde ballen. Die tegen elkaar ketsen. Ballen. Ballen. Ballen.

De zombie-apocalypse is eindelijk hier
Verberg oma op zolder, haal de kruisbogen, koevoeten en kettingzagen uit de schuur en timmer planken voor je ruiten. De zombie-apocalypse, waar het CDC ons 2011 al voor waarschuwde is gearriveerd. Toegegeven, de buurvrouw voert nog steeds de duiven vanuit haar raam en mensen varen – alsof er niet aan de hand is – met onblote lijven in de bootjes door de grachten. Maar de tekenen zijn er. Zondag werd er al een man doodgeschoten door een politieagent in Miami. De man was zijn slachtoffer aan het opeten. Als dat niet genoeg The Walking Dead voor je is, dan weten wij het ook niet meer. Wij gaan in ieder geval niet wachten tot we gevangen zitten in ons toilet, wachtend op onze dood. Je kan ons vinden in de arcadehal in Scheveningen, achter de House of the Dead-kast, saving our face zeg maar.

Game of Lols
Game of Thrones is alweer bijna afgelopen. Gelukkig kunnen we voor onze wekelijkse portie borsten, bloed en afgerukte ledematen binnenkort weer kijken naar True Blood. Buzzfeed zette voor hen die niet zonder GoT kunnen, even het laatste seizoen uiteen. In gifs, altijd leuk. Bijna net zo leuk als Gameoflols.

Ga uit je dak op Super Shark
Wat is cooler dan Super Shark? Mega Shark vs. Crocosaurus, zeg je? Sharktopus? Je bent gek. Het enige wat cooler is dan Super Shark is Super Shark op een groovy beat.

Tien dingen
Tien ontwikkelingen bij Apple die Steve Jobs in zijn graf doen rondtollen. Tien wetenschappelijke conceptenTien dingen die je Romney of Obama niet zal horen zeggen. Tien dingen die je niet van knuffel-alien ET wist. Tien films die – met of zonder Palm d’Or – de moeite waard zijn om te kijken.

‘Egypte is sterk, maar verlamd’
Alaa Al-Aswany is een van de belangrijkste schrijvers (en tandartsen) in Egypte. Zijn maatschappijkritische essays, columns en boeken (The Yacoubian Building) vormen al jaren een belangrijk politiek tegengeluid. Eerst tegen Mubarak en zijn zoon Gamal, nu de militaire leiders van SCAF. Al-Jazeera sprak hem uitgebreid over de staat van het land na de eerste vrije verkiezingen in jaren.

Rondje van Pavlov geeft elke woensdag een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.