Les Infidèles: platte film over de overspelige Franse man

11-08-2012 16:48

In deze komische film zien we zeven verschillende verhalen die allen draaien om mannen die overspel plegen. Hoewel de film regelmatig erg vermakelijk is blijft hij toch erg hangen in een eenzijdig beeld dat vreemdgaan bijna propagandeert.

Overspel staat centraal
Les Infidèles bestaat uit een serie van zeven korte films. Jean Dujardin, die veel roem verwierf met zijn hoofdrol in The Artist, en Gilles Lellouche spelen in vrijwel alle korte verhalen de hoofdrol. Ieder verhaal is door een andere regisseur gemaakt. Overspel staat centraal en iedere regisseur weet een inzicht te geven op vreemdgaande mannen.

De film bevat veel komische stukken, zoals de praatgroep waar 12 mannen proberen hun overspelige gedrag te overwinnen. Een andere mooie scène gaat over een man en vrouw die hun overspel aan elkaar opbiechten. Het zal niemand verrassen dat dit verhaal, het enige verhaal waarin een vrouw vreemd gaat, de verantwoordelijkheid was van de enige vrouwelijke regisseuse. Dit is ook meteen de zwakte van deze film, het blijft vooral steken in echte mannenhumor die kennelijk bestaat uit je vrouw bedriegen.

Een hoop gemiste kansen
Een groote teleurstelling is vooral dat de regisseur van The Artist, Michel Hazanavicius, en Jean Dujardin elkaar niet wéér tot grote hoogte konden brengen in deze film. Er wordt goed geacteerd. Toch laat deze film je achteraf zitten met het gevoel dat er meer in had kunnen zitten.

Les Infidèles is bij vlagen een erg leuke film maar mist diepgang. Daarnaast behandelt het vreemdgaan bijna alleen vanuit het mannelijk oogpunt. Een gemiste kans aangezien deze film hierdoor op weinig sympathie kan rekenen van de vrouwelijke kijker.