DeJaap mediawatch: loltrollen met Hoogland & Pam in het Parool

09-09-2012 14:01

Vandaag in de zondagse DeJaap-mediawatch, omdat het warm en zonnig is: wat u beslist moet lezen in het Parool van dit weekend. Het Parool leest u sowieso niet, want sociaal-democratisch Amsterdams clubblad voor grachtengordelaars boven de 103 maar met dagelijkse column van Theodore Holman dus okee, daarom heeft ondergetekende het even voor u gelezen (op de iPad uiteraard, stelletje kleffe oud mediale jammernostalgisten, papier is vies en stinkt). Wat resulteert in de volgende snoeihard rockende quotes:

Telegraaf-columnist Rob Hoogland in een interview met Gijs Groenteman:


Sylvia Witteman gaf via Twitter een complimentje over één van mijn columns, komen er meteen weer van die zure linkse mensen op af: ‘Wat moet jij met de Telegraaf? Hoogland, dat is mister Vinex!’ Dat zegt toch wel iets over die mensen? Linkse mensen hebben de neiging om zich af te sluiten voor een groot deel van de wereld. Als je je afzet tegen de Vinex-wijken, dan zet je je toch af tegen een groot deel van Nederland? Ik begrijp niet waarom ze dat doen.

[…]

Of neem nou Joop.nl, die verschrikkelijke site van de Vara. Een paar maanden geleden stond daar een stuk op dat humor een specifiek linkse eigenschap is, want humor vereist vermogen tot mededogen. […] Ik ken genoeg cabaretiers die links zijn en bijzonder weinig mededogen hebben. Mijn voormalige achterbuurman Youp van ‘t Hek bijvoorbeeld. Als die iemand op de korrel neemt, heeft hij niet echt mededogen.

[…]

Er is momenteel geen conservatiever volk dan de linksmens. Die wil alles houden zoals het is. De VVD wil dingen veranderen. En ja, dat gaat ten koste van een paar privileges.

[…]

Linkse mensen zitten veel sneller op de kast. Rechtse mensen jen ik net zo hard, maar die happen niet zo snel. Ze incasseren en delen zelf ook weer uit. Linkse types als Francisco van Jole, gaan meteen dingen roepen als ‘schande!’. Linkse mensen hebben geen incasseringsvermogen.

Max Pam, Parool-columnist (u kunt zijn hele Parool-column van dit weekend overigens gratis op zijn eigen site lezen):

Bij Knevel & Van den Brink […] zat ineens een verveelde Peter Heerschop. Weer zo’n cabaretier, die de kenner aan het uithangen is. Rot toch op, man! Bij zulke types moet ik altijd denken aan Woody Allen die aan God vroeg wat de zin van het leven is en daarop te horen kreeg: “Tell funnier jokes!” – vertel leukere grappen.

[…]

Werkelijk ontzettend is Dolf Jansen bij De Wereld Draait Door. Theodor Holman heeft in deze krant al over hem geschreven, maar het blijft wonderlijk: een grappenmaker zonder een greintje gevoel voor humor. Hij is zo’n cabaretier die iemand die Dolf heet Adolf gaat noemen.

[…]

beschamend dieptepunt [was] de manier waarop Rutte werd ondervraagd door Peter R. De Vries. Dat een minister-president hard ondervraagd wordt, heeft mijn volledige instemming. Maar dan dient men wel enige regels van beleefdheid en zakelijkheid in acht te nemen. Bij een journalist als David Frost, die onder alle omstandigheden een pokerface wist te bewaren, is het effect veel groter dan bij zo iemand als Peter R. Vries die zwolg in zijn eigen verontwaardiging.

[…]

Vreemd eigenlijk dat iemand die zo vertrouwd is met medium televisie [Peter R. de Vries] zichzelf in zo’n korte tijd zo onsympathiek wist te maken.

Kortom: gewoon even lezen die Amsterdamse courant. Op de iPad via de app kost ‘ie anderhalve euro maar als u nu de (gratis) app installeert krijgt u de eerste drie couranten helemaal gratis.