ThePostOnline in 23 nummers

28-12-2012 12:05

Meningen zijn maar meningen. net als een muzieksmaak waar je niks aan kan doen. Nu The PostOnline live is, vragen steeds meer mensen wie we zijn en wat ons nou bindt? Tja, ideologisch zijn we niet duiden, want we hebben iedere mening even lief, zoals het behoort bij een modern liberale nieuwssite. Dus, een antwoord geven op dergelijke zijnsvragen, dáár moesten we maar niet aan beginnen.

Om de teamgeest van The Post Online niettemin toch een beetje samen te vatten, peilden we daarom (het is tenslotte lijstjestijd) de muzieksmaak onder onze medewerkers en onze verse werknemers in een poging de ziel van deze site in te kleuren.

Hazes en Tchaikovsky

Iedereen leverde keurig een top 20 in. En wat blijkt? We zijn een raar stel met een smaak die extremer en diverser is dan welke samengestelde poplijst ook. Sommige van onze medewerkers houden bijvoorbeeld intens van Tchaikovsky, anderen gaan blind voor ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes.

Alles dus, soms in één persoon zelfs. Sommigen hadden in een best off overzicht Dissident Agressor van Judas Priest en Michael Jackson’s Smooth Criminal onder elkaar staan. Weer anderen hadden en Frank Sinatra én Frank Zappa verenigd in hun persoonlijke muziekhitparade.

Sympathie voor de duivel

Flexibelen van geest, zullen we maar zeggen. Dat viel wel op.

Als je, tenslotte, alles in een blender mikt (wat medewerker Hulspas overigens verafschuwt) komt er een behoorlijk sympathiek lijstje uit. Die lui van The Post Online zijn gevoelige tikje romantische zielen die een zekere sympathie koesteren voor de duivel.

Hartstocht

We praten onszelf graag aan dat dit onze neiging is om ons te kunnen verplaatsen in de mening van de ander, ook als we het hartstochtelijk met deze mening oneens zijn. Want, dan is het leven pas echt waard om te vieren.

Anyway, genoeg geduid. Hier is ie dan, The Post Online in 23 liedjes.

1) Coldplay, Viva la vida

2) Ramses Shaffy, Laat me

3) The Rolling Stones: Sympathy for the Devil

4) Guns ‘n Roses – Sweet child of mine

5) John Lennon- Imagine

6) Kyteman – Sorry

7) Prince- I wanna be your lover

8) The Roots – The Seed

9) Queen – Innuendo

10) Amy Winehouse, Tears Dry on their Own

11) The Beatles – While My Guitar Gently Weeps

12) Kanye West and Jay-z- No church in the Wild

13) Maurice Ravel – Boléro

14) Simon and Garfunkel – Cecilia

15) Stef Bos – Papa

16) Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge

17) Blof, Liefs uit London

18) Johnny Cash – Hurt

19) U2, One

20) Michael Jackson. Rock with you

21) Rolling Stones- Angie

22) Golden Earring- When the lady smiles

23) Dire Straits – Brothers in arms

CC-Foto: neurovelho