Media & TV

VIDEO: Clash tussen Pownews en Annemarie Jorritsma

07-03-2013 14:34

Pownews kwam vandaag in Den Haag in aanvaring met burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD). Het incident vond plaats tijdens de presentatie van de Koningsspelen. In de Haagse Sporttuin Schilderswijk kregen staatssecretaris van Onderwijs  Sander Dekker (VVD) en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Jorritsma donderdag de eerste brief waarin alle gemeenten worden opgeroepen de sportdag voor scholieren te organiseren. De bedoeling is dat 7500 basisscholen meedoen.

NVJ al eerder ontevreden over optreden Jorritsma

Jorritsma dreigde de politie te bellen toen Pownews-verslaggever Rutger Castricum haar een vraag stelde. Het programma ligt al langer overhoop met de burgemeester van Almere.  In februari weigerde zij een ploeg van de omroep toegang tot een persconferentie. Dat stuitte op bezwaren bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

‘Vrije meningsuiting’

“Het selectief weigeren van media bij openbare gelegenheden is in strijd met het grondrecht op vrije meningsuiting, zoals verwoord in de grondwet en internationale verdragen die bezwaar aantekende”, liet de NVJ toen weten in een verklaring.

http://www.youtube.com/watch?v=yTlqqYgYdDw