London Calling dit jaar ook een buiteneditie

13-03-2013 16:00

De makers van London Calling, het halfjaarlijks festival in Paradiso, laten een lang gekoesterde wens in vervulling gaan en organiseren tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 18 en zondag 19 mei een buitenfestival in de mooie Tolhuistuin.

Deze London Calling buiteneditie combineert de kleinschalige manier van nieuwe artiesten ontdekken met de intieme sfeer van de Tolhuistuin. Tijdens deze editie is er niet alleen muziek, ook is er lekker eten van Hotmamahot en Jacques Jour en zijn er diverse samenwerkingsverbanden met Excelsior Recordings, Red Light Radio en andere culturele Tolhuistuinders.

Bonte verzameling muzikanten

Het programma bestaat uit een bonte verzameling bands en artiesten, heet van de naald, passend in de sfeer van de Tolhuistuin: vernieuwende singer-song writers zoals Chet Fakeren David LeMaitre, subtiele zomermuziek van Mister and Mississipi en The Cayucas , hippe Scandinavische electronische pop van MØ en Kate Boy, de vrolijke Britpop van Bromheads(Jacket) – terug van weggeweest – en Satellite Stories, stoere garagerock van Bass Drum Of Death, het allernieuwste uit de UK met Wolf Alice, de Amsterdams/Britse dansrock vanElementary Pinguins en de tropische pop van Concrete Knives.

De namen

Ook spelen Mister and Mississippi, Young Galaxy, Chet Faker, Kate Boy, Wolf Alice, Satellite Stories, Cayucas, MØ, Bass Drum Of Death, Elementary Penguins, Bromheads, David LeMaitre en Concrete Knives. Er volgen nog meer namen.

Nog geen idee wat je aanmoet? Geen nood. ThePostOnline heeft al wat toffe festivaloutfits op een rij gezet.

De Tolhuistuin bevindt zich in Amsterdam-Noord, twee minuten varen met de pont vanaf Centraal station. Dagkaarten zijn vanaf zaterdag 16 maart verkrijgbaar voor € 17,50 of een passepartout à € 30.

Foto: London Calling 2012