Media & TV

TVREL: Wilfred Genee: ‘Ik bij RTL directie komen? Wat een kolder!’

15-03-2013 11:54

De ruzie tussen VI-presentatoren Wilfred Genee en Johan Derksen lijkt zijn hoogtepunt nog niet te hebben bereikt. Johan Derksen zit vanavond gewoon in de uitzending, maar wel met tegenzin. Zijn redactieleden schuiven niet meer aan. Ook wil hij een gesprek met de RTL-directie over het gedrag van zijn collega Genee. Die reageert laconiek tegenover ThePostOnline: “Ik, bij de RTL-directie komen? Ik weet van niets. Wat een kolder!”

Garantie van RTL-directie

Derksen liet vanochtend tegenover RTV Rijnmond weten helemaal klaar te zijn met de ‘pedante lul’ Wilfred Genee. “Ik wil eerst van de RTL-directie de garantie dat deze meneer niet structureel de VI-redactie, zíjn redactie, afbrandt met zijn pedante gedrag“, aldus de voetbalanalist en hoofdredacteur van Voetbal International.

Derksen liep gisteren weg bij een uitzending van VI, omdat hij het niet eens was met kritische vragen van zijn collega Genee. Die confronteerde hem met een mogelijke rechtszaak met Heerenveen-directeur Robert Veenstra. De zaak (Veenstra eiste rectificatie van een verhaal in VI over gesjoemel met de financiën van Heerenveen) zou vandaag dienen.

Terug met tegenzin

Derksen vond dat Genee, zonder goed ingevoerd te zijn, de kant van Veenstra koos en het werk van zijn eigen redactie belachelijk maakte. Hij stond op en zei dat hij niet accepteerde dat zijn redactie door een ‘snelle vogel voor lul‘ wordt gezet.

“Genee is een pedante lul”, aldus Derksen tegen RTV Rijnmond. “Hij slaagt er in iedere uitzending in om de input van Voetbal International van de tafel te vegen als onjuiste informatie. Ik moet daar iedere keer mijn eigen merk verdedigen, terwijl hij nergens van weet. Hij bevuilt zijn eigen nest.” Toch schuift Derksen vanavond weer aan bij het voetbalprogramma, zij het met tegenzin. “Ik heb een contract en dat contract heb ik helaas net voor vier jaar verlengd. Ik heb niet zo veel keuze. Ik ga er niet met plezier heen. Ik heb het een beetje gehad met die meneer met dat gedrag.”

Genee: Wat een kolder!

Wilfred Genee is verrast dat Derksen garanties van de RTL-directie wil. Genee is zich van geen kwaad bewust. ‘Bij RTL-directie komen? Ik weet van niets. Ik lees ‘t. Wat een kolder,” laat hij weten aan ThePostOnline.

Johan Derksen komt altijd als een pater familias op voor zijn redactie, maar lijkt nu door te slaan in zijn verdediging. Feit is dat het kort geding dat Robert Veenstra tegen hem en Voetbal International aanspande, voorlopig is aangehouden. Vandaag gaan  de twee partijen in gesprek, omdat ze denken ‘er samen uit te komen’.

Toen Genee dat gisteravond ter sprake bracht, reageerde Derksen als door een hond gebeten en ging direct in de tegenaanval. “Of Derksen voelt dat het niet klopt,” zegt Genee tegen ThePostOnline.

Hieronder ziet u het fragment uit de uitzending van gisteren, waarin de ruzie zo hoog oploopt dat Derksen besluit op te stappen:

http://www.youtube.com/watch?v=SimISotq-jc