Unknown festival in Kroatië: een hedonistisch paradijs

20-04-2013 16:00

Heel leuk allemaal die Nederlandse festivals in de zomer, maar er is meer. Veel meer. Een paar hippe Engelse muziekorganisaties hebben de handen in één geslagen en zetten in de tweede week van september voor het eerst samen een festival neer: Unknown.

De organisatoren mogen uit het koude Engeland komen, het festival bevindt zich in het zonnnige Kroatië, mét strand. Deze week maakte de organisatie nieuwe namen bekend. Tiga en The Horrors zullen in september het Kroatische strand muzikaal overnemen, maar ook eerder bevestigde namen als Erol Alkan en Jamie XX zullen trachten je hoofd op hol te doen brengen.

Nieuwe namen

Veel DJ’s dus op het vierdaagse festijn, en niet zomaar namen. Neem Richie Hawtin, ook nieuw op het lijstje en één van de grootste dj’s in de minimal scene van de afgelopen jaren. Dat de organisatie zulke klappers heeft weten te boeken komt door de combinatie van de verschillende organisatoren, zo zal bijvoorbeeld ook James Holden in september naar Kroatië afreizen.

Warehouse Projectn organiseerde al eerder grote underground rave’s met wereld’s grootste DJ’s. Hideout Festival neemt de grote namen mee, evenals het Londense Fielday. Heel veel dansbare elektronische muziek dus, en heel af en toe zal een bandje als Django Django die de beats even doen vergeten. Genoeg nieuwe acts ook, die je na deze zomer ongetwijfeld terug zult horen. Een ideaal festival als je na augustus nog lang niet klaar bent met feesten.

Hedonistisch paradijs

Naast de sterke line-up is de locatie iets waar je volgens de organisatie positief verrast zal worden, een hedonistisch paradijs zelfs. Niet heel gek met een festival dat aan de Adriatische Zee ligt. Mocht je denken, goed idee dat Unknown Festival, maar minder fan van kamperen? Wees gerust, over appartementen, hutjes en dergelijke doen ze niet moeilijk. Meer informatie over dit nieuwe festival vind je hier. Wij pakken alvast onze zonnebrandcreme en zwembroek in.