Reisblogs voor de reislustige thuisblijver

22-04-2013 11:00

Reislustig maar je zit vast aan je 9 tot 5-baan? Vliegangst maar wel nieuwsgierig? In ieder geval geen mogelijkheid tot reizen waar je dat wel wil? Dat internet gaat nog eens groot worden, talloze reisblogs voorzien je van spannende avonturen, foto’s en reistips voor als je van ‘t zomer toch op reis gaat.

Sander Groen, Reisjournalist

Vastleggen in volledig scherm 22-4-2013 103916.bmp
Gezien schrijven en fotograferen zijn werk is, kun je op dit blog terecht voor niet alleen bijzondere, maar ook kwalitatieve verhalen. Als je op de wereldkaart klikt, kun je alle verhalen per land vinden. Inclusief foto’s. En rechts heeft Sander Groen alles keurig op alfabetische volgorden neergezet.

Hannema Productions

Vastleggen in volledig scherm 22-4-2013 103910.bmp
Zo af en toe typt Iris Hannema wat bij ons, maar als je al haar reisverhalen wil lezen, zul je toch echt naar Hannema Productions moeten. Al haar reisavonturen gebundeld op één URL. Iris voelt zich overal thuis, en dat levert bijzonder interessante verhalen en grappige bevindingen op.

Reisdoc

Vastleggen in volledig scherm 22-4-2013 103835.bmp
Als je iets goedkoper kunt krijgen dan de originele prijs, doe het. Motto van de 25-jarige wereldreiziger en antropoloog Chantal Schram. Dat voert ze dan ook uit tijdens haar reizen. En alle tips en reisverhalen van Chantal vind je op haar Reisdoc. Mocht je goedkoop de wereld over willen, check Chantal’s blog.

Girls Love 2 Travel

Vastleggen in volledig scherm 22-4-2013 103855.bmp
Een groepsblog: vier dames de zowel samen als apart van elkaar reizen. Ze houden gezamenlijk een blog bij. Op Girls Love 2 Travel kun je alle verhalen van deze vier totaal verschillende dames teruglezen. Op dit moment bereiden ze zich voor op de zomer, inclusief fijne foto’s.

Jurriaan Teulings

Vastleggen in volledig scherm 22-4-2013 103902.bmp
Zijn artikel Dwars Door Rusland, over een reis van St Petersburg naar Kamchatka, werd geshortlist voor de Aad Struijs Persprijs 2013. We kunnen dus wel stellen dat reisjournalist Jurriaan Teulings wel degelijk kwalitatieve verhalen schrijft. Dat is ook terug te zien op zijn blog.

Meer suggesties? Die kun je kwijt op Facebook, Twitter, mail en natuurlijk in de reacties hieronder.