Kunst

Welcome to the Village

09-05-2013 14:24

Doe eens origineel. Bezoek deze zomer een festival. En dan niet zo eentje die gesponsord wordt maar eentje die uit liefde voor festivals georganiseerd wordt.

Toegegeven: festivalland is verpest. Iedereen zit er vooral veel geld te verdienen, de merknamen vliegen je om de oren, je komt er half import-Amsterdam tegen. En dankzij Kate Moss ziet iedereen er hetzelfde uit. Tel daarbij op je ongemakkelijke pose met je tandenborstel en je ochtendkapsel in de ellenlange stinkende rij. Slecht idee.

Woeste plannen

En dan toch he? Zo’n rete-retroplaatje op de flyer en alle eerder ervaren ongemakken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Die zon waar je al maanden op wacht. Een clubje vrienden met heel veel liefde voor muziek besloot iets goeds neer te zetten. In een natuurgebied net naast Leeuwarden. Waar? Ja daar ja. Een van de drie eindbazen, Sjoerd Bootsma: “Welcome to the Village is wat er gebeurt als je altijd ja zegt tegen woeste plannen. Dan sta je ineens in een ruig stuk zwarte grond je ‘t lazarus te zweten, omdat je hebt bedacht dat voor een paar duizend man zelf groente te willen verbouwen.”

Naaktstrand

Kijk het plaatje. Luister een muziekje (vooral heel veel muziekjes). Doe een dansje nu de zon heel even heeft geschenen. Weet dat er een camping is met strand, en dat het naaktstrand ook nog in de buurt is. Wat heb je nog meer nodig?

Kiki Bakker doet graag dansjes in de regen, maar eigenlijk is dat in de zon ook heel fijn.