Weten & Tech

Bits – Nintendo en EA hebben ruzie, de Reus is los, Gran Turismo 6

18-05-2013 12:00

Curieus: Nintendo en Electronic Arts lijken in een potje ‘chicken’ verwikkeld. Abbey Games heeft Reus uitgebracht en Sony kondigde Gran Turismo 6 aan. Jongeren ervaren dat games vroeger toch wat lastiger waren dan nu.

Reus!

Het Utrechtse Abbey Games heeft gisteren de strategische ‘god-game’ Reus uitgebracht. De game ziet er ontzettend knuffelbaar uit, maar is een stuk ingewikkelder en dieper dan je op het eerste gezicht denkt.

Op de Steam-pagina vind je meer informatie over de game.

 

EA en Nintendo: It’s on like Donkey Kong!

Electronic Arts heeft tegenover de Amerikaanse blog Kotaku bevestigd dat er momenteel geen enkele game voor de Nintendo Wii U in ontwikkeling is.

wii_u_black

Twee weken geleden kwam het nieuws dat de Madden-footballgames Nintendo’s spelcomputer overslaan, vorige week zei men dat de Frostbite-engine het niet goed doet op de Wii U. Nu blijkt EA ineens helemaal geen games voor de console in petto te hebben. Het is niet duidelijk of deze opstelling te maken heeft met de (wat tegenvallende) verkoop van de Wii U. Het lijkt ons aannemelijker dat er zich achter de schermen een heel ander conflict afspeelt. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met het geld dat spellenuitgevers aan Nintendo moeten betalen om games op de Wii U uit te brengen.

Electronic Arts zei eerder erg enthousiast te zijn over de Wii U, en kondigde aan de spelcomputer fanatiek te steunen qua te verschijnen games. Met Mass Effect 3, Need for Speed: Most Wanted en de FIFA– en Madden-games van vorig jaar zegt EA dat ‘deze belofte ingelost is’. Wij moesten meteen hier aan denken!

Nintendo-fans grappen op sociale media dat de afwezigheid van EA-games ‘een extra reden is om een Wii U te kopen’ (want zo zijn Nintendo-fans), maar voor een spelcomputer is het natuurlijk niet goed als één van de grootste spellenproducenten ter wereld zegt: ‘Nou, dan laat maar’. Nintendo mag wel haast gaan maken met de Mario’s, Zelda’s en Metroids! Nog even en een foto van de Wii U wordt het nieuwe schilderijtje met de ‘huilende zigeunerjongetje’.

 

Gran Turismo 6 eind dit jaar naar de… PS3!?

Terwijl de halve wereld al bezig is met de lancering van de Playstation 4, kondigde Sony deze week gewoon het racespel Gran Turismo 6 aan voor de Playstation 3. De game verschijnt eind dit jaar, we verwachten ergens in november.

De game bevat 1200 auto’s en 71 racebanen (33 circuits die je op verschillende manieren kunt rijden). Via Playstation Network komen doorlopend nieuwe wagens en race-omgevingen beschikbaar. Ontwikkelaar Polyphony zet ook hoger in op het sociale aspect van de race-community: via je smartphone of tablet kun je altijd op de hoogte blijven van wat er speelt.

De game zal ook een PS4-versie krijgen, maar Polyphony doet daar nu nog vaag over. We verwachten stiekem dat er binnenkort meer info over naar buiten komt.

 

Super Metroid voor 30 cent

SUPERMETROID

De klassieker Super Metroid staat overigens op de Virtual Console van de Wii U. Kost maar 30 centen! Als je een Wii U hebt, weet je wat je te doen staat! Het schijnt dat jongere gamers nogal worstelen met dit spel, dat stamt uit de tijd dat je echt je best moest doen om te winnen. Ha ha ha, ‘generatie Einstein’ noemen ze dat, ze snappen er geen flikker van! ‘Y cant metroid crawl?’

 

Breakout op Google Images

BREAKOUT

Als je even niets te doen hebt van het weekend, kun je lekker Breakout spelen in je browser! Ga naar Google, en typ in de ‘image search’ “Atari Breakout” in! Pro-tip: als je een normale image search uitvoert, kun je deze code (&tbs=boee:1) achter de URL plakken om te spelen met de plaatjes naar je eigen keuze.

 

En hier ging het helaas ook nog over…

 

EA ‘gebruikt geen gelicenseerde wapens meer in schietspellen’

Electronic Arts is voornemens om wapenfabrikanten niet langer te betalen om hun wapens in games te kunnen gebruiken. Betekent dit ook dat er geen levensechte wapens meer in EA’s schietspellen zullen zitten? Natuurlijk niet, EA gaat er alleen niet meer voor betalen.

Heb je de recensie van Star Command al gelezen? Het is een aardig strategiespelletje voor je Apple-device. Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.