Muziekmoment week 23

03-06-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Disclosure en Miles Kane.

Disclosure – Settle

Disclosure-Settle
Genre: Deephouse
De hele deephouse beweging is al een tijdje flink in opkomst. Disclosure is ongetwijfeld een van de grootste namen die is voortgekomen uit de steeds maar groter wordende trend. De stevige beats die worden ondersteund door spacy en toch catchy synths en vallen zeer in de smaak bij het techno en house publiek en deze lijn wordt doorgetrokken op het eerste album van Disclosure. Settle bereikt een breder publiek dan alleen de ravers: de plaat is exclusief te beluisteren op de website van The Guardian. De fijne vocals en de disco groove zullen ervoor zorgen dat je niet stil kan blijven zitten.

Miles Kane – Don’t Forget Who You Are

Miles_Kane_-_Dont_Forget_Who_You_Are
Genre: rock/pop
De Britse rocker Miles Kane brengt zijn tweede album uit, na zijn goed ontvangen debuut. Zijn meeslepende en soms western-achtig klinkende muziek slaat vooral aan bij het Arctic Monkeys publiek: niet vreemd, aangezien hij vaak met de band meespeelde en samen met zanger Alex Turner een band (The Last Shadow Puppets) begon. Zijn tweede album klinkt volwassen en rockt enorm. Ieder nummer is voorzien van behoorlijke hit potentie, door de vrolijke refreintjes die prima mee te neuriën zijn. Al met al is Don’t Fortget Who You Are een plaat geworden met fijn live materiaal en een waardige opvolger van Colour Of The Trap.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zoekt iedere zaterdag op zijn werk bij Plato Leiden de beste platen uit en zet elke week de beste releases voor je op een rij.