Gezocht voor Daan Samson: jonge vrouwen met ‘beauty-uitstraling’

19-06-2013 13:51

Kunstenaar Daan Samson organiseert op 30 juni een bovenzinnelijke wasceremonie in Vlissingen. In de voormalige Machinefabriek laat hij een ‘spiritueel reinigingsritueel voor jonge vrouwen’ plaatsvinden. De bewuste plechtigheid zal enkel en alleen toegankelijk zijn voor jonge dames. Onder meer via ThePostOnline wordt er uitgekeken naar meisjes die geschikt zijn te participeren. Jonge vrouwen met een ‘beauty-uitstraling’ worden opgeroepen zich te melden.

Wie is Daan Samson?

Als individuen hebben wij tegenwoordig allemaal onze persoonlijke levensbeschouwelijke opvattingen. De één gelooft in ‘iets’, en de ander in ‘niets’. Bepaalde mensen geloven in ‘hun medemens’, en wéér anderen menen dat het leven ‘vooral leuk moet zijn’. Kunstenaar Daan Samson (sinds 2012 ‘artist in residence‘ bij ThePostOnline) dankt zijn naamsbekendheid aan kunstprojecten waarbinnen hij zijn private geloof in de welvaartssamenleving centraal stelt. De Rotterdammer spoort zijn publiek aan eventuele reserves te laten varen wanneer het gaat om de beleving van aards genot.

Hemelse meisjes en loutering

Speciaal voor zijn reinigingsritueel in Vlissingen wordt er uitgekeken naar meisjes met een beauty-uitstraling. Als voorganger zal Daan Samson deze vrouwen helpen zichzelf te zuiveren. Cultuurbepaalde schuld- en schaamtegevoelens worden daarbij weggewassen. “Gedurende mijn louteringsdienst symboliseren de meisjes een ongerepte samenleving”, verklaart de kunstenaar tegenover onze redactie. Ook belooft de welvaartskunstenaar dat de begrippen beauty, lichamelijkheid en spiritueel bewustzijn zullen samenvloeien. “Op een plek waar voorheen robuuste Scheldewerkers hun handen stonden te wassen, daar zal een groep hemelse meisjes pogen onze maatschappij te louteren van dogma’s en blokkades”.

Hoe aan te melden?

De selectie van deelnemende schoonheden verloopt via het beauty-bedrijf Lente Cosmetics in Middelburg. Jonge vrouwen welke denken te beschikken over ‘beauty-looks’ zijn uitgenodigd een email + foto te zenden naar [email protected].

Het ‘’Spiritueel reinigingsritueel voor jonge vrouwen’’ maakt onderdeel uit van het het tentoonstellingsprogramma ‘EVA ontbloot’ in Cultuurwerf te Vlissingen. De bijeenkomst heeft een volledig besloten karakter en is niet toegankelijk voor journalisten en/of belangstellenden. ThePostOnline is mediapartner van het kunstproject. Na afloop zal er fotomateriaal in deze kolommen verschijnen.