Leven

Vijf apps voor modemeisjes

24-06-2013 11:00

Pose

Wat? Instagram voor je outfits
Voor? Android, iOS
Op Instagram zie je vooral foto’s van eten en heul veel selfie’s. Op Pose zie je net even wat andere dingen: men post hier namelijk louter foto’s van kleding. Daarbij kun je iemands kleding waarderen, tips geven en je favoriete items organiseren. Instagram voor kleding dus. Leuk is dat je de outfits van je favoriete trendsetters meteen kunt bestellen. Benieuwd wie jouw favoriete trendsetters zijn? Dat vind je vrij snel met de zogeheten style finder.

Chicfeed

Wat? Overal straatstijl
Voor? Android, iOS
Het is logisch dat je niet op ieder moment van de dag je laptop op schoot hebt. En voor je dagelijkse rondje street style is het ook niet vreemd dat je het op ogenschijnlijk doelloze momenten als in de trein doet. Dat is nu nog makkelijker dankzij Chichfeed. Verscheidene blogs en modenetwerken als The Sartorialist, Face Hunter, Jak And Jill Blog, Cherry Blossom Girl en LookBook zijn verzameld in de app. Zo blader je met gemak de nieuwste straatstijloutfits door terwijl je rustig onderweg bent.

Viss

Wat? Pinterest voor modemeisjes
Voor? Android, iOS
“Think of ‘Viss’ as you would a cookbook – the outcome is the essence of true tastemakers – but the ingredients, now that’s where the secrets really lye!” zegt een blog over Viss. Dat is wel een vrij logische beschrijving, met deze app kun je de mooiste dingen creëren omdat je je eigen outfit compleet maakt. Door de inspiratie uiteraard. Daarnaast kun je communiceren met andere modemeisjes, de laatste trends ontdekken, je eigen foto’s plaatsen en taggen en geïnspireerd worden door andere modemeisjes.

Cloth

Wat? Je kledingkast organiseren op je telefoon
Voor? iOS
Helaas alleen verkrijgbaar voor iPhone, maar mocht je er eentje in je bezit hebben, dan is dit een aanrader. Vooral als je ietwat neurotische trekjes hebt. Met deze app kun je je kledingkast organiseren. Je kunt je outfits taggen voor welk weer ze geschikt zijn, je outfits delen en er zit ook een filterfunctie op. De beste outfits worden gepubliceerd op het blog en de Facebookpagina van Cloth, dus als je ambities hebt om beroemd te worden en je hebt een goede kledingstijl: dit is een mooi begin.

StyleToday What to Wear

Wat? Inspiratie voor inspiratieloze dagen
Voor? Android, iOS
De ideale app voor als je het allemaal even niet meer weet. StyleToday geeft je gewoon even een suggestie voor kleding. De suggesties worden gedaan aan de hand van het weer en de laatste trends. Je hoeft gewoon niet meer zelf na te denken. Je krijgt ‘s avonds een suggestie voor de volgende dag. De kleding is meteen te bestellen. Daar heb je natuurlijk helemaal niks aan voor de volgende dag, je bestelling is dan nog onderweg, maar wellicht wel voor volgende week. Tegenwoordig kun je je outfits ook bewaren en delen.