Wachten op Cupido

08-07-2013 13:30

Het witte schuim sluit het geheel af. De goudgele vloeistof eronder maakt het af. Bier! Donderdagavond. Ik ben de tel inmiddels kwijt, want het is Happy Hour en dat betekent ‘bier, bier en nog heel veel meer bier’. Het café begint langzaam onder mijn voeten vandaan glijden. Zie medestudenten een heus papillencircus houden. Het urinoir wordt hevig misbruikt. Het is een zwoele semi-zomeravond. Warm buiten en nog warmer binnen, daar in een cafeetje in Midden-Brabant

De dag erna is een drama. De heuse feeststemming van de nacht daarvoor heeft plaatsgemaakt voor een kudde olifanten die luidruchtig de Vogeltjesdans doen. Om het dierenfestijn af te maken is de kater zo groot, ontluikt in mij plaatsvervangende schaamte, maar ik wil geen pussy zijn en wil al helemaal niet van deze ‘drankmug’ een gigantische ‘katerolifant’ maken.

Liefdesdrama pur sang

Ik probeer de dag te starten, nog langzamer dan gewoonlijk.
Mijn gedachten gaan terug naar het tongworstelen van gisteren. Zouden die twee elkaar kennen? Of was het een liefdeloze uiteenspatting met de slogan ‘blame the alcohol’. Het valt mij op dat veel huidige relaties ontstaan zijn in de studententijd. Of op de middelbare school.

Op zich is het wel ironisch dat ik, liefdesdrama pur sang, begin over jeugdliefdes en relaties. Wat verleiden en charmeurachtige praktijken ben ik een pseudostudent. Casanova draait zich – waarschijnlijk met een paar vrouwen- twintig keer in zijn graf rond als hij mijn gestuntel ziet.

Adolescentiehart

Terug naar het bier, naar de alcohol. Terugkerend naar het geruite overhemd en het galante jurkje, inmiddels helemaal onder het bier. Haar opzienbarend mooie haar springt verwilderd rond haar blauwe ogen. De jongen met een hipsterbril en een baard dacht dat zijn schoenen nog schoon waren, maar nee.

Beste twee gehemeltelikkende mensen. Als dit het begin is van een relatie, veel succes. Als jullie al jaren de harten delen, opnieuw veel succes. Mocht dit een vergissing zijn en zijn jullie allebei nog ‘single’, schudt me de hand, dan wachten we met een leger van studentensingles tot Cupido ook in ons kloppende adolescentenhartje schiet.