Walton’s duidelijk persoonlijke stempel

23-07-2013 19:15

Drie ep’s gingen vooraf aan Beyond. Drie ep’s waarin Walton zijn kijk op grime ontwikkelde en liet horen. Drie ep’s die nu gevolgd worden door Beyond, de eerste langspeler, nog steeds een zoektocht van een artiest in ontwikkeling.

Spelend met invloeden uit de techno (Need To Feel), dubstep (Help Me Out) en zelfs de wereldmuziek (Amazon) wordt een eigen geluid gezocht. Wonky, nerveus soms zoals in Grit, maar altijd licht vervreemdend en met een jazzy feel. Walton bouwt dansvloeren vol naakte mensen (Every Night) waar eenzaam escapisme op het traag kabbelend ritme van de nacht de leidraad vormt (Memories).

Niet direct een heel erg samenhangende plaat met dertien nummers waarin in elk werk wordt gespeeld met andere invloeden, maar wel een die een duidelijk persoonlijke stempel draagt van een man die zijn kijk op de afgelopen twintig jaar dance en elektronische muziek lijkt te willen geven. Van traditionele Detroit tot UK gebaseerde bollende bassen, alles passeert hier op speelse en avontuurlijke wijze de revue.