Studentenrecept: risotto met kip en groenten

02-08-2013 16:01

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedenavond :) Eigenlijk wilde ik risotto eten, maar ten eerste mislukt dat bij mij altijd (tenzij ik Knorr gebruik) én Bas kwam eten en toen ik voorstelde om risotto te maken reageerde hij met: “Bah”. Duidelijke taal. De risotto schoof dus op en was hij wél lekker.

Nodig voor twee personen

100 gr risottorijst
olijfolie
1 glas witte wijn
1 sjalot
1 teen knoflook
200gr kipstukjes
1/2 courgette
200 gr kastagnechampignons
een handje macadamianoten
100 gr Parmezaanse kaas
1 kipbouilonblokje

Hoe dan?

Een enorme ingrediëntenlijst voor mijn doen, maar goed. Ik ging er mee aan de slag. Ik weet overigens niet wat ik anders deed dan anders, maar dit keer lukte m’n risotto zowaar. Dus… There we go: in een stamppotpan (haha) bak je in een flinke laag olijfolie de champignons en courgette tot ze wat verkleuren. Leg ze apart op een bord. Bak in het bakvet en wat nieuwe olie de kipfilet gaar. Haal ook die uit de pan en bak vervolgens een uitje en een teen knoflook in het bakvet, eventueel met wat extra olijfolie.

Dan doe je daar de risottorijst bij en dit bak je even tot ‘t glazig is. Bij mij koekte het alleen meteen al aan (damn you stamppotpan), dus ik ging meteen verder met vocht toevoegen. Doe er een beetje wijn bij, tot er een klein laagje in de pan staat. Laat de wijn verdampen en voeg dan opnieuw wijn toe. Laat weer verdampen en doe er weer nieuwe bij. Herhaal dat tot je glas leeg is. Dan ga je hetzelfde doen maar dan met 300ml (totaal) kippenbouillon.

Na 20 minuten moet de risotto wel ongeveer goed zijn. Dan voeg je opnieuw de kip, groentes én de noten toe aan de risotto en dit roer je met de Parmezaanse kaas goed door. Laat dit nog heel even op het vuur staan (laat de risottorijst ook de sappen van de kip en groentes opnemen). En dan is het klaar!

Lekker?

Ik vond het heel erg lekker. En dat terwijl risotto bij mij altijd mislukt. Ik had zelf een portie over en heb die ingevroren voor een volgende keer. Lekker!! Trouwens: de macadamianoten proefde ik niet HEEL erg.

Heb jij wel een risotto-maak-talent? Vertel me wat de trick is in de comments!