Media & TV

De Nieuwe Pers gaat verder als TPO-Magazine

24-09-2013 09:12

Kent u de uitdrukking ‘When pigs fly‘? Is een hyperbool, het betekent zoiets als: dat gaat dus niet gebeuren. Dat was ook mijn gedachte toen we van de zomer in gesprek raakten met de oprichters van The Post Online en hun grootaandeelhouder (kijk even onder ‘Vereniging’). Het ging in die gesprekken over van alles en nog wat, gaandeweg bleek een fusie een goed idee. We hebben een halve traan wegepinkt omdat zoiets het definitieve einde van voorheen Dagblad De Pers zou betekenen, maar meer bereik, meer mogelijkheden, meer mensen voor beide partijen gaven de doorslag.

Eind augustus werd het bekend, en vanaf zeer binnenkort is het zo ver: DNP gaat verder als betaalde site bij ThePostOnline. Naam: TPO-Magazine (we verwachten woensdagochtend alles live te hebben). Met een paar gratis cadeautjes per dag, en verder een (betaalde) selectie van de stukken van onze inmiddels 30 deelnemende auteurs.

Bestaande abonnees

Abonnees van DNP kunnen hun bestaande abonnementen gewoon blijven lezen, en we hebben voor de gelegenheid de site ook maar flink op de schop genomen (de app volgt binnenkort). Oordeel zelf, straks. TPO Magazine werkt op pc & laptop, tablet en smartphones – op die laatsten vooral als ze niet al te oud zijn.

We hebben verder onze betaal- en abonnementsystemen een grote beurt gegeven. Belangrijkste vernieuwingen: betalen met uw mobiele telefoon via Microincasso, iedereen die voor het eerst komt kan even gratis lezen (wel eerst aanmelden!) en we hebben een dagpas ingevoerd: als u even wilt snacken in TPO Magazine, dat kan 24 uur voor 79 cent.

Bij wijze van sneak preview zijn we vanaf vandaag trouwens al beschikbaar voor lezers van eLinea (en straks ook voor die van Blendle).

Let op: ThePostOnline blijft zoals u het kent, namelijk GRATIS. TPO-Magazine wordt gewoon een extra afdeling waar u alle auteurs van voorheen De Nieuwe Pers tegen betaling kunt lezen. DNP krijgt dus een plekje als extra site bij ThePostOnline en aan de gratis content van ThePostOnline zal helemaal niets veranderen.