Media & TV

Dijkgraaf dm’t met…Jan Bennink

22-11-2013 12:10

Hij werd bekend als reaguurder op Geenstijl. Is bestuurslid van PowNed. En dus, in de ogen van politiek correct Twitter, guur rechts, Roze Khmer en meer van die smerigheid. Terwijl mensen die ‘m in het echt kennen het vooral een ontzettende knuffelbeer vinden. Te lief voor deze wereld. How come? @jndkgrf DM’t met… @jan_bennink.

Gap! Wie is er vandaag weer boos op je?
“Eigenlijk niemand. Liefde en vrede beheersen mijn leven.”

Haha. Er wordt voortdurend op je gescholden op internet. Vooral door anoniempjes. Hoe komt dat toch telkens?
“Dat komt doordat ik moeilijk te plaatsen ben. En daardoor zien mensen me snel als een verrader. Ik hoor nergens bij en laat me niet indelen. En verder heb ik een grote waffel en zoek het gezeik ook veel te vaak zelf op.”

Je gaat toch niet beweren dat de wind uit alle hoeken waait?
“Jazeker. In Nederland moet je ergens bijhoren. Als je van dieren houdt, ben je links, eet je geen vlees en geloof je in de CO2 klimaathoax.”

Je hoort ook ergens bij: de Roze Khmer! Dat levert je de meeste vijandjes op.
“Pol Pot is naast een leuke winkel in de 9 straatjes een massamoordenaar. Enige associatie met zijn organisatie wijs ik van de hand. De Roze Khmer bestaat niet.”

Guurrechts dan. PowNed. Geenstijl.
“PowNed en Geenstijl zijn eerder links dan rechts. Nemen het op voor vluchtelingen. Tegen nepotisme, corruptie en gegraai. En vooral tegen de huichelarij. De ziekte waar dit kutland zo in verzuipt.”

De Jan Bennink die ik volg, heeft het het meest aan de stok met de fanclub van de schoolkrantredacteur, obessieve Geenstijl-haters.
“Ik wou dat het vrede was, en dat we met z’n allen konijntjes konden aaien en puppies.”

Wat ben je soms ook een homo. Eh… nee toch?
“Ik wil graag homo zijn. Het lukt me echter niet. Kutgod. Alleen als ik de Biodermal-reclame zie, ben ik vijf minuten homo.
Vrede dus.”

Wat moeten we doen met omaatjes die geweld tegen Danny Ghosen verheerlijken?
“Mensen die het toejuichen dat Danny in elkaar wordt getrapt, daar spuug ik dan weer wel op. Dikke klodders.”

En met de diplomaten die het doen?
“Tja. Als vervolging mogelijk is: vervolgen. Anders gewoon lekker genieten van het gestamel van Timmerfrans als schrale troost.”

Wat zou er gebeuren als ze Willem-Alexander voor zijn bek sloegen?
“Danny zou dat nooit doen!”

LOL. De koning, pik.
“Ik neem aan, maar dat is speculatie, dat de lijfwacht van de nationale Oliebol het parvenu met de blanke klewang zou vellen.”

Moet Danny Ghosen niet eens naar de vader van Maxima? Jij bent bestuurslid van PowNed! Stuur ‘m!
Would’nt that be great? “Senor, yes you senor, what about the victims, dont run away!”

Wat let jullie?
Money and time.”

Wie zit er achter dat fake-account van de VU-studente denk jij?
“Zij in ieder geval niet. Deze casus laat zien hoe schadelijk een simpel fake-account kan zijn. Ik heb zelf ook een nazi-parodie achter de rug. De daders, waar je nooit achter komt wie het is, hebben geen idee wat zoiets aanricht.”

Wat dan, in jouw geval?
“Mijn moeder zat op haar 7e met drie joodse kindjes op de hei als het gevaarlijk werd. Zo’n account maakt je diep verdrietig en kwaad. Je staat machteloos.”

Je kunt er niets tegen doen?
“Nee niets. Melden bij Twitter-abuse. Het was ook weg in een dag. De gast die dat deed, moet ik niet in m’n vingers krijgen.
Maar dat zal wel niet gebeuren.”

Denk jij dat Hassnae zonder de schoolkrantredacteur wel deugt?
“Ik wens iedereen het beste. Ook deze mensen.”

Je bent regelmatig helemaal weg van Twitter. En komt dan terug. Wat kun je niet missen?
“Jou.”

Haha. En verder?
“Twitter is m’n kroeg vol vrienden, m’n publiek, m’n uitgeverij, m’n haaienvijver, m’n boksring, een deel van m’n leven.”

Soms vraag je er ook om. Je blééf het maar voor Badr Hari opnemen.
“Hup Badr Hari. De mooiste vechter van Nederland en Marokko.”

Ook buiten de ring.
“Het is geen lieve jongen, maar we hebben wel genoeg lieve jongens in Nederland niet? Badr is niet perfect? U wel? Ik ook niet.”

Ik sla nooit (met mijn vuistjes).
“Als Badr brede erkenning had gekregen. als de absolute kampioen die hij was en is, was het anders gegaan. Maar natuurlijk keur ik slechte daden af. Alleen…fuck that. Het is wel mijn held. Ik laat niet snel iemand vallen waar ik in geloof. Dat is iets Twents denk ik.”

Je wilde ooit een politieke partij oprichten. Het is stil.
“Ja dat klopt. De plannen sudderen. Dit is toch een land waar politieke ambities je je leven kosten. En is dit land dat waard? Kweenie.”

Huh?
“Ik bedoel niet dat ze je direct omleggen (hoewel). Maar karaktermoord volgt zeker. En alles wordt opgegraven. Zie Krol. Heb ik daar zin an…hmmm.”

Wat zouden ze ontdekken?
“Ik was een gemeen punkertje. Dat waren nog eens tijden.”

Henk Krol een fraudeur. Of zoiets.
“Denk je? Ik weet dat niet hoor. Ik kies de kant van Krol in dat dispuut.”

Welke politicus is nog te vertrouwen? Marietje Schaake doet niet mee, want die wil ons uitleveren aan het Groot Europeesch Rijk.
“Marietje is de gangmaker op het verkeerde feest helaas. Een geweldige meid en een pracht politica, maar wel in dienst van grote satan @EUHVR.”

Niemand dus?
“Pieter Omtzigt, Peter Oskam, Renske Leijten, Linda Voortman, Lodewijk Asscher en de meiden van de dieren. En ik hoop dat enkele te vertrouwen politici vragen zullen stellen over het lot van Edwin de RvZ tijdens het debat over de begroting van het koningshuis.”

In welke politicus ben je het meest teleurgesteld?
“Je bent altijd teleurgesteld in de mensen waar je het meest van houdt. Dus Jeanine Hennis. Maar ik denk dat ze geen flikker te vertellen heeft. De Yanks maken de dienst uit hier.”

Over Jeanine Hennis gesproken: stem je ooit nog VVD?
“Al dreigen ze m’n zak op te blazen, ik stem NOOIT meer VVD. Alleen al om het aantal misdadigers in die partij.”

Over Demmink gesproken. Wat zegt jouw buikgevoel?
“Moest erg lachen om het artikel van Lidy Nicolasen over Demmink op Volkskrant.nl. Duidelijk gestuurd om de zaak te sussen. Door wie, da’s de vraag. Demmink verdient een eerlijk proces. En wel heel snel.”

En nu de vraag… Wat denk jij?
“Ik denk, de zaak, Pieter Omtzigt en het AD volgende, dat mijnheer al jaren de hand boven ‘t hoofd wordt gehouden. Ook, en dat is eng, door de media.”

Hou jij er rekening mee dat je je wordt afgeluisterd?
“Daar ga ik geen rekening mee houden. Ik heb gek genoeg weinig te verbergen. Wat ik vind en doe staat op Twitter of in columns.”

Ben je een aluhoedje?
“Jazeker. JFK is niet vanuit een gebouw met een Mannlicher vermoord, building 7 is niet door brand ingestort, Pin is vermoord door twee schutters. De wereld is een enge plek, weinig is wat het lijkt te zijn. Ik geloof overigens niet in UFO’s of chemtrails, maar wel in de NWO.”

Serieus?
“Ja, serieus.”

Wat is de rol van de Van Oranjes?
“Als je ziet hoe Edwin de Roy door Oranje samen met bijvoorbeeld NOS’ Maartje van Weegen is gesloopt, dan rijzen de haren je te berge. Oranje is een firma. Een van de rijkste en machtigste firma’s ter wereld. Dat heeft ook voordelen. Zie de vrijlating van die Greenpeace-gasten; dat heeft de Oliebol geregeld.”

Ben je weleens bang?
“Ja ik ben wel eens bang. Als de dood voor de tandarts. En voor hoogtes.”

Je kunt een knap potje kickboksen. Ben je nooit geneigd mensen fysiek iets aan te doen?
“Mijn sport, die ik als ouwe man gebrekkig beoefen, beleef ik alleen en uitsluitend in de ring en de dojo. Zolang men van mijn kinderen afblijft, sta ik altijd op safe.”

En anders?
“Dan zal ik reageren als iedere gezonde Hollandse vader in bezit van motorzaag.”

What makes you tick?
“Cheesecake. De zee. Mijn vrouw en kinderen. En m’n maatjes en familie.”

Gaat Volkert 2015 halen?
“Ik hoop het wel. De man heeft zijn straf uitgezeten. ik hoop alleen dat ze ‘m nu nog oppakken voor die moord op die boswachter.”

In welk land zou je het liefste wonen?
“In Zeeuws Vlaanderen ben ik het gelukkigste. Daar is rust. Ganzen. Koeien. Zee. Een enkele patrijs of fazant. Daar is de aarde vet en is het altijd mooi weer, hoe hard het ook hagelt. Verder hoef ik niet weg. Ik zou graag Vlaming zijn. Maar ja die moeten geen Hollanders. I don’t blame ‘m.

Doet een Jan Bennink eigenlijk aan sex?
“Te weinig. ik ben meer een bewonderaar dan een sexbeest. Altijd zo geweest. En nu HOUDEN WE ER OVER OP JA :-)”

Wat vindt mevrouw Bennink van jouw publieke optredens?
“Ze haalt meestal haar schouders op, vindt het vaag leuk of schudt haar hoofd. Gelukkig maar. She keeps me in my proper place. Ik stel geen hol voor.”

Wie is je oogappel?
“Mijn @josefientje. Een zeldzaam lief kind.”

Eigenlijk ben je reclamemaker. Van welk werk kennen we je?
“War Child, WNF, de Euro, Stichting Vluchteling, COC, Verzetsmuseum Junior, Faunabescherming, Rabobank Wholesale, Artsen zonder Grenzen en vele anderen.”

Wat is je droombaan?
“Dat is hetgeen ik nu doe. Anders zou ik wel iets anders gaan doen. Vroeger wilde ik Commando worden, maar ik ben een angsthaas voor hoogtes en reageer te traag en slecht op orders.”

Wat komt er op je grafsteen?
“Hij bedoelde het best goed, ook al kwam het er soms wat rottig uit.”

Tenslotte: @jndkgrf?
“Mijn vriend en leraar.”