Soof is feelgood in optima forma

13-12-2013 18:01

Het lijkt haast alsof Nederlandse filmmakers onderling een wedstrijdje hebben afgesloten wie de meeste BN’ers voor een (gast)rolletje weet te ritselen. Zo zien we bijvoorbeeld in Soof regisseur Martin Koolhoven op een hipsterfeestje-met-culinaire-hoogstandjes om ketchup vragen, terwijl het gezinnetje van de Soof uit de titel in de supermarkt Femke Halsema tegenkomt.

Maar de meest in het oog springende BN’er – al is ie dat technisch gezien niet natuurlijk – is nog wel Dan Karaty. De Amerikaanse danser werd een ster in Nederland door talentenjachten als Holland’s Got Talent en So You Think You Can Dance en krijgt nu van regisseuse Antoinette Beumer de kans zijn acteerdebuut te maken in deze door Beumers zus Marjolein geschreven film. Die zich op haar beurt weer losjes baseerde op de columns van Sylvia Witteman in de Volkskrant. Maar dat geheel terzijde.

Karaty heeft ook direct een behoorlijk grote rol toebedeeld gekregen. Hij speelt namelijk Jim Cole, choreograaf en televisiepersoonlijkheid. Oftewel: Karaty is eigenlijk vooral zichzelf. Een groot acteur blijkt in ieder geval niet aan hem verloren gegaan, al blijft ie door zijn charme op de been tussen ‘cracks’ als Lies Visschedijk en Fedja van HuĂȘt. Die op hun beurt weer gestalte geven aan het uitgebluste echtpaar Soof en Kasper.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>