Toyboy plaatst bom onder politieke loopbaan Onno Hoes

13-12-2013 10:41

‘Er zullen geen andere lijken meer uit de kast komen.’ Op dinsdagavond nog een aardig zoethoudertje van burgemeester Onno Hoes (52) richting de gemeenteraad van Maastricht, die duidelijkheid wilde over zijn buitenechtelijke affaire met Ruud Schepers. In de lobby van een hotel werd Hoes innig zoenend met de ‘toyboy’ gefotografeerd.

Maar er zit nog meer pijn bij de fractievoorzitters, die Hoes toen nog steunden. Ze zijn vooral verbolgen over de gezamenlijke verklaring van Hoes en partner Albert Verlinde van 4 december in RTL Boulevard, die de heren op eigen houtje hadden opgesteld. Uit het mea culpa de volgende belangrijke zinsnede:

“Het is buitengewoon onhandig en gezien de functie ongepast, dat Onno, hoewel in zijn vrije tijd en in een emotioneel, onbewaakt moment, zich in het openbaar zo heeft gedragen.”

Spoedoverleg

Als u dit leest, vindt er spoedoverleg plaats op het gemeentehuis van Maastricht, althans, dat is mijn stellige mening. De engelachtige, welbespraakte Ruud Schepers, met strak kapsel en marmeren gelaat keek hij de camera in, legde gisteravond in Show Laat een bom onder de politieke carrière van Onno Hoes.

Hoes heeft namelijk niet alleen gelogen en gemanipuleerd in zijn verklaring, de ‘toyboy’ bleek meer dan een vriendje voor erbij, want Ruud werd zelfs gevraagd om mee te gaan naar de begrafenis van Onno’s vader en dat vraag je toch niet aan de gemiddelde scharrel?

Verklaring

Ruud is van goede komaf, mama heeft uitzendbureaus, tot aan Dubai toe. Mama is ook verdrietig en bang voor schade aan haar winkel, liet Patty Brad ons weten, die overigens een perfect interview hield met de verongelijkte Schepers. Brard checkte alle smsjes tussen Schepers en Hoes en als een ware gossipdiva haalde ze de onderste steen boven.

Voordat de verklaring in RTL Boulevard werd voorgelezen, liet Hoes de definitieve tekst ook ter goedkeuring aan zijn jonge aanwinst zien. In gezamenlijk overleg werd besloten dat Ruud ook werd opgenomen in het persbericht en graag met rust gelaten wilde worden, want na Boulevard zou de hel wel losbarsten.

Volgens Schepers is er na zijn uitdrukkelijke verzoek toch weer gerommeld aan de verklaring, misschien wel door een ‘persvoorlichter’, waardoor er een bewust verdraaid beeld van de werkelijkheid werd gepresenteerd.

Geen platte seks

De relatie tussen Hoes en Schepers duurt al ruim een jaar en gaat volgens hem veel verder dan platte seks, want daar is volgens Ruud nog steeds geen sprake van. Hoes wil wel, maar Schepers vindt de burgemeester ‘fysiek niet aantrekkelijk genoeg.’

Schepers bevestigde ook dat Hoes op Grindr zit, een app voor homosexuelen die in hun nabije buurt contact met elkaar zoeken, vooral op het sexuele vlak. Show Laat heeft daar ook bewijzen en foto’s van, dus dat zou voor Hoes een tweede en mogelijk laatste struikelblok kunnen worden. Liegen, vreemdgaan en dan ook actief in het schemergebied van vluchtige homosexuele contacten, dat gaat Maastricht niet trekken, voorspel ik u.

Rob Oudkerk, voormalig PVDA-politicus, ging naar de hoeren, hield van porno en een snuifje coke. Zijn loslippigheid tegen Heleen van Rooyen, toen nog werkzaam voor het Parool, kostte hem de kop.

Noodlot

Hoes komt oorspronkelijk uit Leiden en zijn politieke loopbaan speelde zich vooral in de provincie Brabant af. Hoes is dus ‘van buiten’ en geen Gerd Leers, zijn waanzinnig populaire voorganger, wél afkomstig uit Kerkrade en ondanks zijn politieke gezwabber nóg op handen gedragen. Zoals Clinton ooit nog populairder werd na zijn Lewinskyaffaire.

Helaas, dat zal voor Hoes niet opgaan, deze affaire wordt hem noodlottig.

Vlak voor de uitzending van Show Laat liet Hoes volgens Brard nog een kort persbericht uitgaan met de strekking dat deze affaire ‘geen politieke gevolgen’ heeft.

Leuk bedacht, vindt Brard terecht, maar ‘daar gaat hij niet over.’

Inderdaad, dat is vandaag aan de gemeenteraad.