Vrouwen maken mannen doodongelukkig

18-12-2013 11:40

Het gebeurt nog veel te vaak: mannen die hun vrouw hun zin geven zodat ze van het gezeur af zijn. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat mannen er doodongelukkig van worden.

Onderzoekers van de universiteit van Auckland, Nieuw-Zeeland onderzochten een groep mannen die het op alle vlakken met hun vrouw eens moesten zijn en alles moesten doen wat vrouwlief van hun vroeg. De resultaten waren schokkend.

De geluksbarometer bij de mannen zakte van 7 uit 10 naar 3 uit 10 in slechts 12 dagen. Na die 12 dagen moest het onderzoek ook worden afgebroken omdat de gevolgen te ernstig waren. Overigens werden de dames er ook niet veel beter van. Hun geluksgevoel steeg maar van 8 naar 8,5 uit 10.

De conclusie is volgens Daily Mail duidelijk. Vrouwen altijd maar hun zin geven, is hartstikke ongezond. En bovendien hebben ze er zelf ook amper baat bij. De onderzoekers vermelden er overigens ook nog bij dat ze niet kunnen zeggen of het andersom net zo werkt. Dus misschien wordt het tijd dat vrouwen mannen eens gelijk gaan geven.

ANP