Media & TV

Eline wil alles van u weten over bankiersbonussen

07-01-2014 16:30

Update: trol in kwestie is al veel langer bezig en opereert bijvoorbeeld ook onder de naam Floor of Florine Baars. (De familienaam van een daadwerkelijk bestaande man in de bankenwereld.)

Werkt u in de (online) media, bij Groenlinks, bij de Jonge Socialisten of heet u gewoon Bennink? Dan is de kans groot dat u vandaag bent benaderd door iemand op Facebook die zich Eline Houben noemt, of misschien door een van haar andere alter ego’s: Karlijn of Emmilie. Het lijkt misschien raar om zomaar iemand toe te voegen, maar juist mensen in media en politiek zijn geneigd geïnteresseerden (lezers) sneller toe te voegen. Daar hoef je niet eens een blond meisje voor te zijn, maar dat was Eline dan óók nog.

Mijn vader werkt bij Goldman

In eerste instantie meldde Eline dat ze je per ongeluk had toegevoegd. Maar dat belette haar vervolgens niet om je oordeel te vragen over haar vader. Vader Houben is volgens ‘Eline’ namelijk bankier, en ze heeft het idee dat die er nogal slecht op staan.

Het vreemde is: aan de ene kant maakt ‘Eline’ zich zorgen om ‘volkswoede’ tegenover bankiers, aan de andere kant laat ze ook weten dat haar vader zich nergens om bekommert:

Mensen als mijn vader die miljoenen verdienen zien ze zich zelf als de masters of the universe, ze vinden dat ze recht hebben op die bonussen

‘Eline’ wil dus graag dat u uw zorgen over bankiers tegenover haar uitspreekt. Inmiddels is een flink aantal mensen middels deze ‘copypasta’ door ‘Eline’ of haar vriendinnetjes benaderd, maar waarom? De meesten zullen eerlijke, geen schokkende antwoorden hebben gegeven, en er lijkt ook geen sprake van het uitlokken van seksuele toespelingen tegenover een jonge studenten. De vraag is: wanneer verschijnt het artikel of is de uitzending?

In gesprek met Eline

Met verschillende mensen probeerde ‘Eline’ een gesprek aan te knopen, voor een groot deel volgens een vast patroon. Lees hier (pdf) een versie van haar gesprek met ondergetekende of een versie van het gesprek, maar dan met Bert Brussen. (pdf) Ook sprak ze Huub Bellemakers aan. (pdf)