Media & TV

Snoeiharde fittie binnen publieke omroep

06-02-2014 12:12

Ruzie binnen de publieke omroep (van uw geld). De NOS is woest op de Vara. Om precies te zijn: de NOS-hoofdredacteur van Nieuwsuur (Rob Koster) is aan het haren trekken, bijten en krabben met de eindredacteur van Pauw & Witteman, Herman Meijer. De twee zijn in een koude oorlog verwikkeld geraakt dankzij journaliste Rena Netjes, die onlangs uit Egypte was gevlucht. Die koude oorlog wordt nu heter en heter.

Beide programma’s wilden Netjes in de uitzending hebben, en beide programma’s wilden haar exclusief. Daarom werd alles in het werk gesteld om Netjes bij de concurrent weg te houden.

Zo fluisterde NOS-verslaggever Jan Eikelboom Netjes in het oor dat ze “bij de NOS hoort” dus naar Nieuwsuur moet gaan, en werd Netjes uiteindelijk ‘ontvoerd’ naar een hotel door een redacteur van Pauw & Witteman.

Belastinggeldkijkcijfersoap

Volgens Netjes, die van deze hilarische belastinggeldkijkcijfersoap verslag deed in het Parool, zou de NOS zelfs hebben gedreigd aangifte te doen tegen Pauw & Witteman wegens ‘ontvoering’ van een gast.

‘Nietus!’

Niks van waar, zegt de NOS nu. Ze hebben niet gedreigd aangifte te doen. Maar ze vinden wel nog altijd dat Netjes gewoon exclusief voor Nieuwsuur had moeten kiezen, want eens een NOSser, altijd een NOSser. Een sekte loop je ook niet zomaar uit zonder gevlogen, begrijpt u wel?

Verder vindt de NOS dat er sprake is van een claimcultuur die ‘veel te ver gaat’ (maar vindt tegelijkertijd dat zij gewoon eerder waren dan P&W en dus dat zij hoe dan ook meer recht op Netjes als gast hadden).

En daar gaan de baasjes Koster en Meijer nu over praten.

Oftewel: “Jij hebt mijn knikkers afgepakt!”, “Nietes!”, “Wellus!”, “Ja maar ik was eerst!”, “Nietus! Jij begon!”.

In Nederland publieke omroepland.
Anno 2014.