Don Arturito’s Amazing South American Porco Loco Mambo Jambo Post

12-02-2014 12:12

Tuur

De trouwe lezer weet inmiddels dat ik nu al twee weken lang boven de vierduizend meter dool. Dat gaat een mens niet in de koude kleren zitten, zo kan ik u verzekeren. Het chronisch zuurstofgebrek maakt van mij een ander mens en niet vanzelfsprekend een beter mens. Zo draaide ik volledig door in het magies-esoteries centrum Copacabana aan het net zo mysterieuze Titacacameer. Zeg maar Ruigoord maar dan Spaanstalig. De ‘boulevard ‘ van het stinkende gehucht was overspoeld door in staat van ontbinding verkerende witte rastaparasieten uit Argentini”. Het soort dat zelfs nog het gratis Nieuwe Testament in het laatje van het nachtkastje in het vlooienhotel jat.

Hippies 1

Hippies…

 

hippies 2

…overal zie ik …

 

...hippies

…dit dus

Het kan door de ijle lucht gekomen zijn of door een overdosis quinoa en groentensmoothies maar ineens kreeg ik een helder moment. In de gang van een vunzige bar stonden dertig rugzakken op en naast elkaar gestapeld. Ik moest toch al vreselijk uit de buik huilen en besloot mijn gram te halen door alle maar dan ook alle vlooienbalen te besproeien en besprenkelen met mijn gemene ouwemannenpies. Nou, dat luchtte op! Ik ben toen snel met met The Life of Dylan Thomas, een schitterende biografie notabene geschreven door zijn jeugdvriend Constantine Fitzgibbon in een drijvende fietszwaan het Mysterieuze Meer op gevlucht.

The Life of Dylan Thomas

Toen was ik weer helemaal zen. Later die dag ben ik nog even naar de inzegening geweest van een dertig tal automobielen en minibusjes. Ik ben zoals u weet geen groot voorstander van de Roomse Kerk maar het verkeer in Bolivia en Peru is dusdanig suicidaal dat een beetje wijwater op die roestbakken geen kwaad kan. Als het niet baat, schaadt het ook niet.

Man man, wat een doodsangsten heb ik uitgestaan in de Andes. En maar kruisen tellen aan de randen van de ravijnen, er kwam geen einde aan. Overigens heb ik samen met de legendarische Rob Muntz de ontelbare dodenwegen van Zuid-Amerika al eens besproken tijdens onze historische deelname aan de Dakar-rally. Luistert en huivert!

Enfin, er stonden wat priesters met lolaborstels en zeepsop te zwabberen en ik was allang blij dat ze iets nuttigs deden voor de maatschappij en geen kleine Hiawatha’s openscheurden.

priester 1priester 2

Na twee dagen helemaal zennie op het Titicameer te hebben gefietst, kwam ik aan in Peru. Volgens mijn Michelingids moest ik geroosterde cuyo (cavia) gaan eten in kwaliteitsrestaurant Het Vergulde Knaagdier in de schitterende stad Arequipa waar zoals iedereen weet mijn favoriete schrijvert Mario Vargas Llosa vandaan komt.

hamster 2hamster 1hamster 3 

Inmiddels wist ik door het zuurstofgebrek niet meer of mijn neus van voren zat of van opzij en in uiterste wanhoop ging ik naar Club Oximedical (Medicina Hiperbarica, Oxigenoterapia y wellness). Het uithangbord was veelbelovend!

zuurstof 1

Tuur voor de behandeling

5-10 jaar jonger in enkele weken zonder inspuitingen of chirurgie! Naarmate we ouder worden, vermindert de toevoer van zuurstof naar de huid. Hoe minder zuurstof de huid kan opnemen, hoe slechter de stofwisseling tussen de cellen werkt. Met als gevolg: vale huid, rimpels en huidverslapping. Met onze zuurstoftherapie bewerkstelligen we een betere doorbloeding, aanmaak van collageen en elastine voor een stevige huid en worden uw rimpels effectief aangepakt.

zuurstof 2

Komt u maar meneer Van Amerongen

Voordat we starten met de behandeling wordt de gezichtshuid grondig gereinigd. Na de reiniging van de huid brengen we de serum aan op uw gezichtshuid. Deze serum bevat belangrijke stoffen zoals vitamines en plantaardige hormonen. Deze stoffen worden ingesluist onder hoge pijnloze druk (zuurstof). Door de zuurstof wordt de stof dieper opgenomen in de porien. Door deze behandeling worden de cellen beter bereikt. De huid ziet er direct na de behandeling al jonger, fitaler en gelift uit. Vele vrouwen kiezen voor deze behandeling omdat het een hele mooie prijs kwaliteit verhouding heeft en het is ook nog eens heerlijk ontspannend. Vele rimpels worden minder zichtbaar en de kleinere verdwijnen.  Vele beroemdheden gingen u voor in deze behandelingen.

zuurstof 3

Tuur tijdens de behandeling

Bueno, kijken we even naar het eindresultaat:

Voor de behandeling

Tuur (links) na de behandeling

Goed, ik ben weer helemaal klaar met jullie en ik ga zo bij mijn shamaan langs voor een klisma Pachamama-ayahusaca. ik sluit af met een toepasselijk gedicht dat ik gratis ende voor niksnakkesnada van het magistrale gedichtenweb heb geplukt. Leest en weent!

Jij bent mijn zuurstof

Geschreven door: Karlijn

Ik hou van je zoals je bent,

je lieve lach, je mooie ogen,

voor altijd staan ze op mijn netvlies gebrand.

Ik weet wat je denkt,

wat je voelt,

ik doorgrond je,

ik ken je diepste,

meest verborgen gevoelens.

Elke ademhaling van jou geeft geboorte aan zoveel geluk,

jij doet mij leven.

Ik wil bij je zijn,

elke seconde van mijn verdere leven.

Ik wil in je zijn,

tot diep in je doordringen,

zoeken wat je bezighoudt,

wat je wil.

Jij bent mijn levensadem,

mijn zuurstof.

Ik adem jou,

voedt mezelf met jouw warmte,

met jou liefde.

Nooit kende ik het geluk

dat ik nu beleef met jou,

een geluk dat ik koester als een zeldzame bloem,

die hopelijk nooit verwelkt.