Amsterdam niet populair

27-02-2014 10:33

Hoewel wij Nederlanders geneigd onze hoofdstad helemaal het einde te vinden, denken internationale studenten daar toch echt anders over. ‘Ja maar drugs, vrijheid en prostitutie, wat wil een student nog meer?’, nou wat dachten we van goed studeren? Qua absolute aantallen legt Amsterdam het af maar ook relatief, met 6,6% buitenlandse studenten, doet zelfs Kopenhagen het beter. Gelukkig ving de Gemeente Amsterdam dit tragische nieuws ook op.

Op 6 maart wordt er een debat georganiseerd over de toekomst van Amsterdam als internationale studentenstad; het ontbreekt de stad nu aan ambitie en Engelstalige opleidingen. Ideeën zijn er te over, zo bestaan er plannen om Amsterdam een goede IT-opleiding te geven en om onze hoofdstad te promoten als heuse ‘feeststad’.

Serieus? Brussel, Wenen en Londen blinken uit in internationale top-opleidingen en Amsterdam wil zich profileren als Sodom en Gomorra, het stigma waar het zich net een beetje van had losgeschud. Wij vrezen voor de toekomst van Amsterdam als internationale studentenstad.