Media & TV

Panorama: dood ‘Demmink-journalist’ is wel en niet toeval

17-03-2014 14:32

Met update – De dood van ex-Panorama-verslaggever en ‘Demminks-journalist’ Fred de Brouwer is toeval. Dat schrijft Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans op de website van het weekblad. De Brouwer – die aan de wieg stond van de Demmink-publicaties in 2003 – kwam dit weekeinde om bij een verkeersongeluk in Thailand, waar hij woonde. Update 16.25 – Panorama laat aan ThePostOnline weten dat we de column verkeerd interpreteren: Lomans wil het juist in het midden laten. “Frans zegt dat het toeval is en hij zegt dat het geen toeval is”, aldus chef-redactie Vico Olling.

Lomans:

“Een verhaal dat alle ruimte biedt voor complottheorieën. De Brouwer had de afgelopen tijd namelijk weer contact met Nederlandse journalisten over de Demmink-zaak. Hij was ook in gesprek met een redacteur van het tv-programma Pauw & Witteman.”

Maar:

“Toeval bestaat niet. Klokkenluider Online heeft het over moord. Ze schreven al eerder: ‘Ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt een club moordenaars en kinderverkrachters.’ Toeval bestaat wel. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Kan gebeuren.”

Lees ook

Panorama – Fred de Brouwer overleden