Media & TV

NICAM wil kijkwijzer voor YouTube

08-04-2014 16:28

In een land waar de betutteling zelfs tot áchter de ijskastdeur strekt, moet men niet raar opkijken wanneer de regulerings-fetisjisten een hek om het internet willen zetten. Youtube om precies te zijn. Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) – verantwoordelijk voor de Kijkwijzer – heeft er bij eigenaar Google op aangedrongen dat er een ‘leeftijdsclassificatie’ komt voor Youtube.

Dat vertelde NICAM-directeur Wim Bekkers tijdens het jubileumcongres van het Commissariaat voor de Media in Bussum. En hoe wil Bekkers dat regelen? De uploader van een video zou via een korte vragenlijst automatisch de juiste leeftijdskeuring kunnen genereren. Yeah, laten we van een filmpje uploaden een enorm administratief proces maken!

Maar goed, alles voor uw kinderen natuurlijk. Want wanneer uw spruit zich nog niet doodverveeld heeft door de steeds langer wordende reclameclips op Youtube, zal deze uiteraard de filmpjes waar hij of zij te jong voor is, wegklikken. Toch? TOCH?

Lees ook

Villamedia – ‘Kijkwijzer voor YouTube’