Media & TV

Ambtenaar bestrijdt onder ede lezing van chauffeur Demmink

15-04-2014 15:35

Het was Hans Bakker die vorige week als oud-chauffeur van  Joris Demmink aan Peter R. de Vries meldde dat hij nooit iets vreemds had gemerkt wanneer hij ritjes maakte met de oud secretaris -generaal van Justitie. Tegen het hoofd Facilitaire Zaken van het ministerie van Justitie zei hij iets heel anders. Dat zei Tjeerd Postma onder ede in de Utrechtse rechtbank dinsdag.

‘Behoorlijk gênante handelingen

De ambtenaar die nu actief is bij de IND verklaarde dat Bakker hem toevertrouwde dat Demmink op de achterbank ‘behoorlijk gênante handelingen pleegde’ met een jongen. Dat gebeurde in Brussel waar Demmink de jongen in ‘een obscure wijk’ had opgepikt. Postma gaf geen vervolg aan dat verhaal, meldt Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman vanuit de rechtbank:

Chauffeur zei dat er niets aan de hand was

Bakker zei vorige week in een interview met Peter R. de Vries:

“Al die verhalen over ‘seks op de achterbank’ of in parken… ik heb er nooit, maar dan ook nooit iets van gezien, gemerkt of gehoord. Ik vind het soms wel eens een beetje beledigend wat ik allemaal lees… wat denken de mensen wel niet? Waar zien ze ons voor aan? Dat Demmink op de achterbank seks had met jonge knullen en wij dan gewoon doorreden of de andere kant opkeken? Kom op zeg! Ik zou geen minuut meer zijn doorgereden als ik zoiets in mijn achteruitkijkspiegel had gezien.”

Postma bestrijdt dat dus:


Lees ook

Henk Krol: chauffeur Demmink werd gestuurd

Dit bericht wordt aangevuld