Horror in België

15-04-2014 11:01

Onstuimige tijden in het onderwijs. Bezuinigingen op het OV, op je studie –  lees dan: vanwege alle onzekerheid lijken studenten zich niet vroegtijdig in te schrijven.

Verschrikkelijk. Het gaat echt niet goed met het onderwijs in Nederland. Kenniseconomie? Over tien jaar volledig uitgehold. Ondragelijk leed wordt met de dag ondraaglijker, de onzekerheid vreet ons op.

Wanneer je dat vergelijkt met onze zuiderburen, waar je grofweg drie keer zo weinig collegegeld betaalt als in Nederland, waar de patat dik is en je de keuze hebt uit dertig sauzen, waar speciaalbier altijd van de tap komt en de mensen niet zo luidruchtig zijn als in Amsterdam, dan word je weemoedig. Dan wil je die vakantie in Brugge voor eeuwig rekken. Het leven in België lijkt zoveel mooier, rustieker, bruisender en bourgondischer dan bij ons in Nederland, waar Rutte II zelfs op levensplezier bezuinigt.

Op dat soort momenten moet je beseffen dat het gras vooral groener lijkt aan de overkant, en dat studenten in België het regelmatig ook flink voor de kiezen krijgen.