Studentenrecept: vega: pasta pesto met cashewnoten

15-04-2014 17:19

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedenavond! Vandaag ben ik alweer een week bezig met het leegeten van m’n voorraadkast en ik moet zeggen dat ‘t me 1. zwaar valt, en 2. m’n kast echt totaal niet leeg wordt. Super onbevredigend! Het valt me zwaar omdat ik echt iemand ben die eet waar die zin in heeft en laat dat nou uitgerekend niet hetgeen zijn wat ik al in huis heb. Vet stom! Maar ik móest van mezelf iets klaarmaken vandaag met wat er nog in huis was, en dus maakte ik maar pasta. Pasta (had ik nog) met champignons en courgette (van de risotto van laatst), met zelfgemaakte pesto (die staat nog in de koelkast sinds m’n verjaardag 10 maart), cashewnoten (die kocht ik) en crème fraîche (die kocht ik ook). Het was gelukkig wel lekker:) Maar niet helemaal waar ik zin in had…

Nodig voor één persoon: 1 eetlepel (zelfgemaakte) pesto – 125ml crème fraîche – 1/2 courgette – 5 champignons – pasta voor 1 persoon – een handje cashewnoten

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.