Media & TV

Terroristische Moslimbroeders bijeen in Amsterdam!

15-04-2014 16:40

“De Moslimbroeders gaan door met oproepen tot geweld vanuit het buitenland” dat meldde de grote Egyptische nieuwssite Youm 7 eerder deze maand. Met foto’s als bewijs. “De terroristische Moslimbroeder organisatie belegde een conferentie in Nederland” bericht de site verder. Het is niet voor het eerst dat Egyptische media met banden met het leger dergelijke berichten verspreiden.

‘Wereld klaarstomen tegen Egypte’

“In het kader van de internationale bewegingen die de Moslimbroeders aan het oprichten zijn, om de internationale gemeenschap klaar te stomen tegen Egypte, organiseerden de leden van de Moslim Broederschap in Nederland een conferentie in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland.” De site geeft verder geen details zoals een datum of locatie.

Ook Canada en Wenen op de korrel

In het bericht staat ook dat de Moslimbroeders voorbereidingen treffen voor een conferentie in Wenen. Ook organiseerden ze een demonstratie tegen het besluit van het Canadese parlement om de organisatie op de terreurlijst te plaatsen.

Klein detail, het Canadese parlement heeft helemaal geen besluit genomen waarin ze de moslimbroeders tot terroristische groepering verklaren. Zo worden Egyptische lezers om de tuin geleid.

Egyptenaren en hun media getetter

Veel Egyptenaren kijken in het algemeen niet verder dan hun eigen medianeus lang is. Die tettert de hele dag de huiskamers in dat het Westen terrorisme steunt, Egypte onderuit wil halen, westerse regeringen Morsi terug willen en natuurlijk dat westerse media onbetrouwbaar is, enkel leugens verspreid, voor de moslim broeders werkt en door hen wordt betaald.

Terroristische moslimbroeders voortdurend gelinkt aan het Westen

Het lijkt daarom op een zoveelste poging van de Egyptische media, die onder controle van het leger staat, om het Westen te linken aan de Moslimbroeders. En in dit geval zijn Nederland, Oostenrijk en Canada aan de beurt. Youm7 heeft nauwe banden met de staatsveiligheidsdienst. Extra kwalijk dat die bewust dit soort leugens verspreiden. Qua politie berichten blijken ze adequaat. Qua nieuws over de moslimbroeders en het westen hebben ze een dikke duim. Zo doorzichtig.

Niet de eerste keer dat Amsterdam wordt genoemd

Op 26 september schreef een andere krant in Egypte, ElDostour – De Grondwet – dat Mohamed Baradei een geheime ontmoeting met de moslim broeders in Amsterdam had belegd, om vanuit Amsterdam een ‘chaosplot tegen Egypte’ te organiseren. Baradei, die afgelopen zomer nog vice-president was, zou drie weken later naar Egypte afreizen om het plan uit te voeren. Dat is (natuurlijk) niet gebeurd, maar veel Egyptenaren blijken een wel erg korte aandachtsboog te hebben. Baradei die voor het met geweld opbreken van de moslimbroeder demonstraties was, heeft nu een arrestatiebevel tegen zich: de aanklacht luidt hoogverraad. Er loopt zelfs een rechtszaak om hem van zijn Egyptische nationaliteit te ontnemen. Baradei woont in Wenen.

Demonstraties op de pleinen van Nederland

Even later meldde de Egyptische zender Tahrir en opnieuw nieuwssite youm7 dat de Moslim Broeders  in Amsterdam hun hoofdkantoor gingen vestigen, ook dat is niet gebeurd. Verder wordt er bericht dat er elke week moslimbroeder demonstraties plaatsvinden op de pleinen van Nederland. De Egyptische variant van ALArabiya, een van de grootste Arabische zenders nam dat laatste nieuws klakkeloos over. Youm7 meldde eerder dat Kopten geen visum voor Nederland meer nodig zouden hebben, waardoor prompt lange rijen voor de Nederlandse ambassade in Cairo ontstonden. Ook verzonnen.

Conclusie: “Terrorisme in Egypte wordt gesteund door het Westen.” En als er geen bewijzen zijn dan verzinnen we ze toch gewoon. Geen enkel probleem.