Media & TV

Pauw zonder Witteman – P&W stopt na acht jaar

16-04-2014 16:45

Einde van een iconische talkshow: Na acht jaar Pauw & Witteman, stopt het programma aan het eind van dit seizoen. De presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen komend televisieseizoen eigen programma’s gaan presenteren. Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Paul Witteman zal nieuwe programma’s gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap. De laatste aflevering van Pauw & Witteman is te zien op vrijdag 23 mei.

Witteman vermoeid:

“Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws. Net op dat moment kreeg ik het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom. Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd. We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend.”

Pauw vol goede moed:

“Ik denk met veel plezier en warmte terug aan al die jaren van intensieve samenwerking met Paul Witteman, met wie ik naast eerdere programma’s zoals NOVA-Politiek en De Woestijnruiters de laatste acht jaar Pauw & Witteman maakte. Het dagelijks maken van een programma dat zowel ‘het nieuws van de dag’ als ‘de waan van de week’ probeert te vatten behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek. Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke late night tijdslot als presentator verder te gaan.”

Maar wat denkt u? Moet Pauw alleen verder of moet er een vervanger voor Witteman komen? En wie moet dat dan worden?

Plus: vanavond in De wereld draait door:

Update 16.40 – Humberto Tan reageert tegenover ThePostOnline op het einde van Pauw en Witteman en de vraag of RTL Late Night wellicht mede de oorzaak is van het naderende einde.

“Niets dan lof en waardering voor beide heren en hun programma, na acht jaar en ruim 1200 uitzendingen. Ik weet niet of RTL Late Night ermee te maken heeft dat ze stoppen, wat ik in de verklaring las is dat Paul Witteman wat vermoeid is. Welke gevolgen het voor ons programma heeft is ook lastig aan te geven, aangezien Jeroen Pauw wel door zal gaan.”

“Of ik iets van ze geleerd heb? Ik kijk vaak de herhaling van hun show terug, zoals gisteravond met minister Hennis, dat doen ze toch weer goed. Maar ik vind dat je niemand moet willen kopiëren. Je moet je eigen show neerzetten en er zelf iets moois van proberen te maken. Over RTL Late Night ben ik tevreden. De gasten komen graag, de sfeer aan tafel is goed. Al kunnen er elke avond dingen beter.”

Lees ook

Pauw & Witteman stopt