Studentenrecept: risotto met kip en courgette

16-04-2014 16:56

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoe, daar ben ik weer! Wederom met een recept dat onderdeel is van de #allesmoetop-toestand. Ik eet m’n kast leeg omdat ik binnenkort verhuis en wil daarom minimaal boodschappen doen. Al een eeuwigheid stond er nog een pak Knorr risotto in m’n kast en die heb ik dus zaterdagavond maar eens klaargemaakt. Wel ff de houdbaarheidsdatum gecheckt, want ik denk dat dit pak écht al bijna twee jaar in de kast stond. (Geen idee, de houdbaarheid was in ieder geval tot december 2014, dus ik was nog op tijd). Ik vind de risotto van Knorr trouwens echt heel erg lekker. Het smaakt totaal niet naar risotto, maar is wel erg smakelijk :).

Nodig voor 4 personen (maar ik at de helft in m’n eentje op): 300gr kippendijen (lekkerder dan filet) – 1 courgette – 250gr champignons – 1 pak Knorr Risotto

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.