Recensie

3D een echte toevoeging in Pompeii

17-04-2014 16:03

Paul W.S. Anderson (niet te verwarren met collega Wes Anderson) is het brein achter de films van Resident Evil. Door de grote schare fans omarmd en garant voor een goede boxoffice, maar niet bepaald geliefd onder de critici. Het zesde en laatste deel wordt in september verwacht, maar eerst tijd voor de vierde film die Anderson in 3D gefilmd heeft: Pompeii. Een historische rampenfilm waar hij zes jaar mee bezig is geweest en hij – technisch gezien – bestempelde als zijn moeilijkste film ooit.

Het verhaal volgt de krijgshaftige slaaf Milo (Kit Harington) die als gladiator naar Pompeii gestuurd wordt om te vechten in de arena. In het Italiaanse stadje wordt hij al snel verliefd op Cassia (Emily Browning), maar zij moet trouwen met senator Corvus (Kiefer Sutherland). Allen weten ze niet wat hun te wachten staat: een gigantische ontploffing van de vulkaan Vesuvius die het stadje compleet gaat verwoesten.

Voor iedereen is het verhaal van Pompeii (‘de stad bedolven onder het as’) wel bekend. Voor de film is er een extra liefdesverhaallijn ingestopt om het op te rekken. En zo voelt het ook een beetje, gedurende een kleine anderhalf uur wacht je op dat ene moment: de explosie. De liefde tussen Milo en Cassia lijkt in eerste instantie onmogelijk, aangezien er een klassenverschil is.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>