Limburgse student is zieltogend lui

17-04-2014 13:32

Limburgers zijn leuk. Ze hebben daar in Limburg fijne muzikanten, geweldige actrices en een prachtig landschap. Hullie snappen het leven; niet te moeilijk doen, gewoon bier drinken en onverstoorbaar in je eigen dialect blijven lullen. Eigenzinnige mensen zijn tof. Daarom moeten ze vooral allemaal bij elkaar wonen, zoals Friezen dat ook doen. Probleem is wel dat je daardoor wat eh, hoe formuleer je dit zachtzinnig? Je wordt er lui van.

Wanneer iedereen hetzelfde is, dan is de noodzaak tot innovatie weg. Niemand die je scherp houdt, die eens met een verrassende insteek komt want uniformiteit is de regel. De ergste Limburgse luilakken zijn de studenten. Studenten uit Limburg doen namelijk te weinig naast hun studie, laat studentenstichting Integrand weten. Ze luisteren liever naar Rowwen Hèze in de kroeg dan dat ze een paar euries verdienen bij de plaatselijke Jumbo.

Het hele jaar door carnavallen tot je er bij neervalt maar je carnavalsbiertjes ook daadwerkelijk verdienen? Niks ervan. Daarom is de enige manier om de Limburgse student aan het werk te krijgen een verhoging van de bierprijs. Daar zal de Nederlandse horeca blij mee zijn. Bedankt, Limburg!