Weekendagenda: zo maak je je weekend nog beter

17-04-2014 15:04

Paasweekend betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Er is namelijk genoeg te doen in den lande. Heel het land welteverstaan. En gelukkig zijn wij de beroerdste niet en zetten we de fijnste evenementjes voor je op een rij. Zodat jij je dit paasweekend niet hoeft te vervelen.

Donderdag 17 april

Breda
Lezingen, tentoonstellingen, workshops, Breda is vanaf vandaag tot 27 april het middelpunt van design. Het Graphic Design Festival Breda vindt er namelijk plaats. Het festival laat het vaak verborgen proces van creatie zien en gaat samen met het publiek op zoek naar hoe verbeelding ons helpt. En er is dus ontzettend veel om naar te kijken.

Utrecht
Wie een beetje geregeld op Het Internet zit, heeft ALLOP vast wel eens zien langskomen. Maar wat is het? Wel, in deze bange tijden waarin papier langzaam overlijdt, hebben de mensen achter ALLOP dapper besloten om gewoon op papier uit te komen. En dat betekent een fijn feestje met muziek, drankjes én het magazine op papier. Welkom ben je in Kapitaal.

Amsterdam
Studenten moeten dit weekend in Amsterdam zijn want daar is het Amsterdams Studenten Festival. Twee avonden vol met bands, singer-songwriters, theater, cabaret en meer. En dit jaar bestaat het festival alweer 15 jaar, dus dat gaan ze groots vieren. Meer info over dit festival dat ontzettend vet gaat worden vind je hier.

Vrijdag 18 april

Schijndel
The Prodigy, Guus Meeuwis, Triggerfinger, Hatebreed, 2manyDJs, Boys Noize, The Boxer Rebellion, Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig, Hatebreed, Fritz Kalkbrenner, ook dit jaar biedt Paaspop weer een enorm brede lineup. En aangezien het weer ook nog prima lijkt te worden, zien we geen reden niet naar het zuiden des lands af te reizen.

Utrecht
Wie een hekel heeft aan Pasen kan dit met gemak compenseren tijdens het Utrecht International Comedy Festival. Vijftig cabaretiers uit heel de wereld zijn ingevlogen om het Nederlandse publiek te vermaken tijdens twee avonden. Een demonstratie om te laten zien waarom stand up comedy nog lang niet zal verdwijnen. Info over dag 1 hier, over dag 2 hier.

Breda
Zes en een half uur lang de beste house en techno. Kan gewoon tijdens Duikboot in de Bredase Graanbeurs. Extra bonus voor de rokers onder ons: tijdens je peukie kun je lekker doordansen, in de rookruimte wordt er namelijk ook gewoon voor muziek gezorgd. En de prijzen van de toegangskaartjes zijn ook nog eens niet buitensporig hoog. Kortom: 1 + 1 + 1 = kek feestje.

Zaterdag 19 april

Nederland
En eigenlijk de hele wereld. Meer dan 3000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers zijn tijdens Record Store Day in een willekeurige platenzaak te vinden voor een intiem maar enorm festival. Instores, heel veel platen en nog meer mede-muziekliefhebbers zorgen ervoor dat je een fantastische dag hebt als luisteraar. Alle winkels die meedoen vind je hier.

Zondag 20 april

Scheveningen
Stel, je bent op maandag vrij, zoals het grootste gedeelte van Nederland. En er is een feest op het strand. Wat doe je dan? Precies, je gaat naar dat feest op het strand om tot in de veel te late uren te dansen in het rulle zand. Michel de Hey faciliteert dat feestje op het strand van Scheveningen in de vorm van Karavaan. Aanrader.

Amsterdam
Waar er normaliter wordt gevraagd of je jezelf zou willen zijn, is dat in Hotel de Goudfazant even niet zo. Het feestje heet dan ook niet voor niets Alter Ego. Je krijgt bij je kaartje een kostuum en dat is je alter ego voor de avond. En dan feesten. Duidelijker kunnen we niet zijn.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock