BITS – Gamenieuws: Nieuwe Alpha Centauri, Hearthstone op de Ipad

18-04-2014 17:00

Goed nieuws voor Civilization-fans: dit najaar verschijnt een remake van Alpha Centauri; oftewel Civilization in de ruimte! Hearthstone is gratis te downloaden voor je Ipad en verder hebben we nog wat gave trailers! Fijn Paasweekend!

Firaxis reboot Alpha Centauri

Vorige week kondigde Firaxis een nieuw deel in de Civilization-reeks aan. Eigenlijk is het een soort remake van het spel Alpha Centauri, maar mag het niet zo heten omdat de rechten op die naam bij Electronic Arts liggen. Nou, dan noem je het maar gewoon Civilization: Beyond Earth.

Eind dit jaar verschijnt ‘Civilization in de ruimte’ op de pc.

Sony verkoopt al haar aandelen Square Enix

BITSSQUENIX

Sony en Square Enix (bekend van onder meer Final Fantasy); het was doorgaans dikke mik tussen die twee. Deze week kondigde Sony echter aan al haar aandelen in de spellenmaker te verkopen. De verkoop levert Sony zo’n 150 miljoen dollar op. Onlangs werd al behoorlijk gesneden in het personeelsbestand van het bedrijf, waardoor gamestudios zelfs hele games moesten annuleren.
De gamedivisie loopt weliswaar erg goed, Sony maakte deze week bekend dat er zeven miljoen Playstation 4’s verkocht zijn, maar dat is op het moment ook zo’n beetje het enige onderdeel dat geen verlies lijdt.

Playstation 4 vs Xbox One: de tussenstand

Zoals gezegd meldt Sony reeds zeven miljoen PS4’s verkocht te hebben. Microsoft zei deze week vijf miljoen Xbox Ones geleverd te hebben. Het is een subtiel verschil: ‘verkocht’ betekent dat zeven miljoen consumenten een PS4 in huis hebben, terwijl ‘geleverd’ betekent dat er vijf miljoen aan winkels verkocht, dus nog niet per se aan consumenten.

Je kunt dus niet zeggen dat het slecht gaat met de Xbox One, maar de Playstation 4 verkoopt wel beter. In maart – de maand waarin het populaire Titanfall verscheen – verkocht de PS4 toch nog beter dan de Xbox One, zelfs in de Verenigde Staten (voorheen echt een thuismarkt voor Xbox). Op de Xbox 360 verkoopt Titanfall trouwens wél als een tierelier; dat had van tevoren bijna niemand bedacht omdat er erg geheimzinnig over deze versie gedaan werd.

Voor de volledigheid: de Nintendo Wii U is ongeveer zes miljoen keer verscheept, maar deed daar wel een jaar langer over.

Trailertijd!

Child of Light is een RPG die er uitziet als een prentenboek dat tot leven is gekomen. Mooi hoor! Op 30 april verschijnt het spel op alle spelcomputers en de pc.

2014 FIFA World Cup Brazil
De echte stadions zijn nog niet af, maar vanaf deze week kun je het wereldkampioenschap voetbal al spelen op de Playstation 3 en Xbox 360.

The Flock
The Flock is een enge multiplayergame van de Nederlandse studio Vogelsap. Iedereen probeert een voorwerp te pakken en degene die het heeft wordt kwetsbaar voor de andere spelers, die hem proberen te pakken. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, want de speler met het voorwerp schiet continu een dodelijke straal vooruit.

Ziet er erg cool uit. The Flock verschijnt later dit jaar op Steam.

Hearthstone te spelen op je Ipad

Het strategische kaartspel Hearthstone is verschenen voor de Ipad. Je kunt de game gratis downloaden van de app store. Waarom dat een goed idee is, legt Thomas nog één keertje uit!

Hier vind je de game in de app store!

De poll

Vorige week zetten we wat vraagtekens bij het opnieuw uitbrengen van het spel The Last of Us voor de Playstation 4. De game – die erg goed is – verscheen amper een jaar geleden nog op de PS3. Lekker makkelijk om hem dan opnieuw voor de volle mep in de winkel te leggen, zou je zeggen. De meningen zijn toch wat meer verdeeld dan we van tevoren dachten. Ongeveer een derde van jullie vindt het makkelijk scoren, terwijl bijna twee derde hem opnieuw koopt óf hem op de Playstation 3 niet gespeeld heeft. Als je het zo bekijkt lijkt er inderdaad weinig aan de hand. Het prijskaartje vinden we nog wel een enigszins heikel punt.
BITSPOLL18april

Dit weekend is het Pasen! Stel dat iemand een videogamepaasverhaal zou maken, wie zouden dan de rol van Jezus en Maria moeten spelen? We maken een prachtige tekening van het winnende stel!

[polldaddy poll=7978416]
Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!