Opinie

Mensen met een Mening: Maandageditie

21-04-2014 19:30

“We hebben dit seizoen zo vaak laten zien dat we een goede ploeg hebben. [..] Vandaag hebben we het echte Ajax niet gezien. Het zal dus beter moeten.”

Voetballer Lasse Schöne heeft vertrouwen in de landstitel voor Ajax, maar denkt dat er wel het een en ander mis is gegaan in de wedstrijd die de club uit Amsterdam verloor van fucking Zwolle.

“Dat is nog netjes voor hem…”

Alexander Pechtold over de kledingkeuze van Max van Weezel, nadat Marianne Zwagerman zo vriendelijk was deze te delen met haar twittervolgers.

“Er werd geschreeuwd en gejoeld vanuit de massa wachtenden en toen sloeg de paniek toe bij de stewards. Het bovenlichaam werd even betast en er werd even in rugzakken gekeken. Meer niet. Zo kon de rij sneller doorstromen.”

Een Ajax-supporter doet zijn verhaal. Bij de bekerwedstrijd met Zwolle werd er maar matig gecontroleerd, logisch dat men zich daarop geroepen voelde de politie hiervan door middel van primitieve rooksignalen te verwittigen.

“Volgend jaar houden we deze beurs opnieuw en dan willen we nog meer culinaire activiteiten toevoegen, zoals een wedstrijd tussen amateurkoks. Daarmee kunnen we ons echt onderscheiden van andere kunstbeurzen. Ook streven we naar nog meer deelnemers, maar we houden het dan wel in twee dagen.”

Reitze Douma van de kunstbeurs in het Fries Congres Centrum denkt dat niet alleen het matige weer debet is aan het grote aantal bezoekers. Een show met strippers, een voetbalwedstrijd met PEC Zwolle en Ajax, een Ikea en een bouwmarkt zullen waarschijnlijk volgend jaar bezoekscijfers nog meer opkrikken en de kunstbeurs verder onderscheiden van andere kunstbeurzen.

“M’n meiden en ik wonen even prinsheerlijk een paar dagen in de Mamaloewagen met hottub.”

Barry Atsma twittert het laatste paasnieuws, dat ons dan weer via ANP kon bereiken.

“Werkt natuurlijk niet als bijvoorbeeld alleen Nederland zo’n regime instelt. Dit moet op zijn minst Europabreed georganiseerd worden, wat niet haalbaar is. Zelden zagen we daarom zo’n mooi recept voor brain drain.”

Op Das Kapital analyseert W.J. Hilderink in twee zinnen de meeste ‘realistische goede ideeën’ op basis van herverdeling kapot, en verklaart daarmee misschien tegelijkertijd ook de reden van het bestaan van Europa-federatief denken in dezelfde kringen.