Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

22-04-2014 15:04

De voorbereidingen voor We Own The Night zijn in volle gang. Afgelopen zaterdag was de officiële kick-offtraining in Amsterdam. En dit weekend starten de trainingen in Utrecht en kun je (naast Amsterdam West) ook in Amsterdam Oost aansluiten. In mei starten we ook in Rotterdam.

Stadswild

Naast zaterdag ren ik vaak samen met Esther op donderdag. Afgelopen donderdag sloten we ons aan bij een wel heel bijzondere training. We mochten namelijk de adidas Boost hardloopschoenen uitproberen tijdens een training die werd verzorgd door Run2day, in samenwerking met StadswildSquaten voor het stoplicht, rennen door de PC Hooftstraat, op handen en voeten over de van Baerlestraat, rondjes rennen om de Vondelkerk en veel suicides en push-ups. We did it all.

Squats en lunges

Een enorme groep sportievelingen verzamelde zich in de Run2day store aan de Overtoom, waar iedereen een mooi paar adidas Boost schoenen kreeg aangemeten. Vervolgens doken we het vondelpark in waar we om-en-om van boom naar boom moesten squaten en lungen. Gevolgd door een paar minuten planken enpush-ups. We gingen door naar Museumplein, waar we ons in twee groepen verdeelden. De ene groep mocht aan de suicides (ja, zo heten die dingen echt), afgewisseld met planking. De andere groep ging stuk oppush-upssquats en moesten ook nog eens op handen en voeten die enorme berg naast het Stedelijk Museum op en af.

Kapot gaan

Nadat we door de PC Hooftstraat waren gerend gingen we op handen en voeten (hoe kan het ook anders) de brug over het park over. Gevolgd door drie rondjes om de vondelkerk, afgewisseld met burpees (ik kende het ook niet). De hele training werd afgetopt met afwisselend hardlopen en sprintjes. En toen stonden we, buiten adem en met een goed rood hoofd, weer voor de Run2day winkel.

Kicken

Wat een kick geeft zo een training zeg! Het enige jammere was zeker niet de spierpijn de dag erna, maar dat we de adidas Boost’s weer terug moesten geven. Ik had het helemáál niet erg gevonden om hierin te gaan wonen. Wat zitten die schoenen heerlijk. Maar ze moeten nog even mee, want ook in Breda, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam kun je de komende tijd nog aanhaken voor een training als de onze. Bekijk het filmpje hieronder voor de data.

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.