Studentenrecept: zalm met paksoi en aardappelpuree

22-04-2014 17:04

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Joehoe! Vrolijk Pasen allemaal! :D Hebben jullie al een verrukkelijk paasontbijt achter de kiezen? Ik niet. Ik at vanochtend gewoon saaie droge crackers. Pasen is wat mij betreft veel te snel dichtbij gekomen. Ik ben harstikke druk met m’n nieuwe huisje en whoepsa: het is opeens Pasen! Om het toch nog te vieren ben ik nu op weg naar mijn ouders in Assen. En m’n zus, die net een huis heeft gekocht in Groningen. Vette timing, wij tweeën.

Gisteren ben ik de hele dag druk geweest in m’n nieuwe crib. Ik kocht de AH-schoonmaakmiddelenafdeling leeg, ging langs blokker, IKEA en chillde in m’n tuin met zon. Nice! Ik kan niet wachten om echt dingen die kant op te verslepen, maar dan moet ‘t wel eerst nog flink schoongemaakt worden. En wie mij kent, weet dat ik daar echt geen ster in ben.

Toch was het gister dus een druk dagje en aan het einde van de dag plofte ik dan ook uitgeput op de bank in m’n ‘oude’ huis. En daar maakte ik een heerlijk avondmaal, met veel dingen die nog in huis lagen; aardappelpuree met gebakken zalmfilet, paksoi, tomaat en pesto. Delicious!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aardappelpuree – 1 zalmfilet (nu in de bonus) – 1 eetlepel (zelfgemaakte) pesto – 200gr paksoi – 1/2 tomaat

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.