Recensie

Run & Jump steelt je hart

23-04-2014 16:07

Er zijn meer dan genoeg voorbeelden dat komische acteurs ook prima aarden in meer dramatische rollen. Ook Saturday Night Live’s Will Forte schaart zich met twee sterke rollen in korte in dat rijtje. Was hij eerder in de Nederlandse bioscopen te zien als de zoon van Bruce Dern in Nebraska, nu overtuigt hij met het sympathieke Ierse Run & Jump. Een film die werd gedraaid vóór het veelvoudig genomineerde drama van Alexander Payne, dus feitelijk mogen we spreken van zijn dramatische debuut.

In Run & Jump kruipt Forte in de huid van Ted, een Amerikaanse hersenchirurg die is ingetrokken bij een Iers gezin waarvan de vader wonderwel een beroerte overleefde waaraan de meeste patiënten overlijden. Deze Conor (Edward MacLiam) functioneert na enkele maanden coma fysiek nog redelijk goed. Langzaamaan probeert hij zijn oude leventje met vrouw Vanetia (Maxine Peake), zoon Lenny (Brendan Morris) en dochter Noni (Ciara Gallagher) weer op te pakken.

Eén probleem: de persoonlijkheid van de dertiger is nogal veranderd; zijn gezin herkent hun echtgenoot en vader amper terug. Met zijn dochtertje lukt het nog wel aardig, maar tussen de wat autistisch geworden Conor en zijn zoon lijkt het niet meer goed te komen. Hun vernieuwde relatie is op zijn zachtst gezegd moeizaam.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>