Les Salauds te staccato verteld

24-04-2014 17:40

Minilesje Frans: Les Salauds betekent zoveel als ‘de schoften’. Maar wie precies die schoften zijn in deze nieuwe van Claire Denis, wordt nooit helemaal duidelijk.

Claire Denis is wat je noemt een eigenzinnige filmmaakster. Althans, zo heet dat dan bij de zichzelf veel te serieus nemende filmpers. In werkelijkheid is Denis vooral een bijzondere moelijke vrouw, die als filmmaakster houdt van moelijk doen om het moeilijk doen. In haar nieuwste speelfilm Les Salauds is het niet anders. Een film die wordt geafficheerd als thriller, maar daarvoor ontbreekt toch echt de spanning in de typische stijl die Denis ook voor haar nieuwste film weer aanwendt.

Het verhaal centreert zich rond Marco Silvestri (Vincent Lindon), een scheepskapitein die na de zelfmoord van zijn zwager Jacques (Laurent Grévill) zijn bemanning in de steek laat en naar Parijs terugkeert om zus Sandra (Julie Bataille) bij te staan. Volgens haar is het te danken aan de keiharde zakenman Edouard Laporte (Michel Subor) dat Jacques voor deze uitweg koos.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>