Weekendagenda: de Koningsdagspecial

24-04-2014 15:05

Voor het allereerst in de hele geschiedenis vindt Koningsdag plaats. Omdat dat op een zondag valt, heeft men besloten dat we het op zaterdag vieren. Dan kun je uiteraard langs in Amstelveen en De Rijp, maar veel leuker is je eigen feestje vieren. En feestjes genoeg. Natuurlijk vergeten we de ideale evenementen voor je uitbrakzondag ook niet. We zetten er een paar voor je op een rij. Zijn we wat vergeten? Deponeer het gerust in de reacties.

Donderdag 24 april

Tilburg
Tilburgse trots in 013: Sunday Sun werd gevormd op de Tilburgse Rockacademie en staat vanavond samen met Bade in het poppodium. Bart van Liempt was voorheen frontman van de The Sheer, daarna als lid van dancerockers Baskerville. Sunday Sun wil vooral muziek schrijven voor de zondagmiddag, en daarom staan ze donderdagavond in 013.

Utrecht
Een engelenstem en een fijn talent voor liedjes schrijven. De in Belgie woonachtige Joost Zweegers is beter bekend onder de naam Novastar. De perfectionist heeft er vijf jaar over gedaan om zijn album uit te brengen, en die verscheen eind maart. Nu kun je live van hem genieten in Tivoli Oudegracht. We zeggen het nog maar een keer: nog slechts een keer. De laatste show ooit vindt 26 mei plaats.

Amsterdam
Nico Dijkshoorn, Ellen Deckwitz en Diederik Jekel onder leiding van niemand minder dan Frank Heinen. Een literair avondje onder het genot van bier. En omdat ze al om 17.00 beginnen, kun je in Cafe de Koe ook fantastische burgers krijgen. Ook dat is Cafe Kalf.

Vrijdag 25 april

Amsterdam
Koningsnacht is de reden om te feesten. Je bent toch de volgende dag vrij. Dus vul dat flesje water en pak de trein naar Amsterdam. Vanuit daar op naar Warehouse voor het fijne feestje FORMAT. Enige wat je even moet doen is de lineup checken. Dan weet je zeker dat je erheen wil.

Amersfoort
Feesten kan ook gewoon in Amersfoort, De Nieuwe Stad (in de oude Prodentfabriek) organiseert Nachtbrigade. Nachtbrigadefeestjes staan altijd garant voor een fantastische avond, dus waarom niet je Koningsnacht slijten in Amersfoort? Precies. Je kunt ook nog eens eten van tevoren. Met een volle maag dansen tot vijf uur Koningsdag.

Utrecht
“Twee podia met obscure smerigheden, vunzige deuntjes, knallend harde techno, meeslepende moombahton, rammend harde acid, gitzwarte hiphop, sensuele disco.” Meer bijvoeglijke naamwoorden kunnen we niet verzinnen om de Fluff Disco in HAL16 te beschrijven. Is altijd al fantastisch, maar deze koninklijke editie belooft helemaal een legendarisch te worden.

Zaterdag 26 april

Amsterdam
Als je hebt besloten om naar FORMAT te gaan, zit er maar een ding op. Je ontbijtdansje doen bij The Breakfast Club.

Rotterdam
Give Soul presenteert zaterdag 26 april haar eerste festival en dat is meteen het eerste Koningsdag Festival. Een betere eerste editie krijg je niet. En al helemaal niet aan de voet van de Erasmusbrug. Met onder andere Tom Trago en Detroit Swindle maken ze meteen een spetterende entree.

Utrecht
In Utrecht worden gewoon gratis feestjes gevierd, en wel op het Vredenburg. Daar vieren ze namelijk zoals ieder jaar weer een feestje voor wie er toevallig langsloopt en zin heeft om te dansen. Ideaal om de traditionele Vrijmarkt even te ontvluchten.

Zondag 27 april

Utrecht
Uitbrakken van Koningsdag doe je in de Utrechtse Kargadoor. Daar zijn Maarten van Rossem, Astrid Kersseboom, Han van Bree en Boris van der Ham om onder leiding van Eva Brouwer een fantastische Koningseditie van Limes030 te presenteren. Kortom, slaap je roes uit, spring onder de douche en haast je naar de Oudegracht.

Amsterdam
De jongere lezers van ThePostOnline moeten in Amsterdam zijn. Daar organiseren onze collega’s van Refresh het event Fresh Voices. Jongeren, sprekers en trainers. Laat je inspireren en laat jouw geluid horen. Uiteraard met epische borrel na afloop.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock