Cult

LIVE – Limes030 Koningsdag special

27-04-2014 15:12

De dag na Koningsdag kun je bij Limes030 bijkomen van het feestgedruis. Te gast Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem, voormalig acteur en politicus Boris van der Ham en koningshuisdeskundigen Han van Bree en Astrid Kersseboom. We gaan vanaf 15.30 met onze gasten spreken over het heden en verleden van het koningshuis.

Maarten van Rossem hield in de aanloop naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander een aantal minicolleges over de mannelijke voorgangers van de koning. Boris van der Ham toont in zijn ‘De koning kun je niet spelen‘ een originele kijk op politiek, macht en democratie. Hij duikt in het  broeierige heden en verleden van het ‘theater van de politiek’. Zijn boek is na afloop te koop en kan gesigneerd worden. Met een aantal specialisten stelde de Utrechtse koningshuisdeskundige, historicus en samensteller van ‘Het aanzien van…’ Han van Bree een boek over koningin Beatrix samen en Astrid Kersseboom presenteerde de traditionele televisie-uitzendingen rondom Koninginnedag, Prinsjesdag en de inhuldiging van de nieuwe koning.

Verder in deze editie aandacht voor het crowdfunding initiatief DraagdeDom voor de renovatie van de Domkerk. Jeroen Weghs draagt een column voor en de muziek komt van de singer songwriter Erik Devries. In mei komt zijn album ‘Close to Home‘ uit. Limes030 wordt gepresenteerd door Eva Brouwer.

Kijken!