dEUS bevestigt veelzijdigheid in TivoliVredenburg

17-05-2014 16:33

Nadat dEUS een dag eerder al Tivoli Oudegracht heeft aangedaan is het vandaag tijd voor het nieuwe TivoliVredenburg. Voor veel bezoekers is het nog even wennen waar ze precies moeten zijn, ze banen zich een weg langs de geïmproviseerde bordjes in de hal. De grote zaal ademt nog nieuwigheid.

Vroeger en nu

Moreau, een project van de zanger van de band Balthazar opent de avond. De zanger kan op een warm welkom rekenen van het publiek. Hij speelt zuiver, met hier en daar kraakheldere uithalen en een experiment met synths. Dan is het wachten op de hoofdact van vanavond. Veel fans zoeken nog een beetje onwennig naar de barretjes in het Utrechtse muziekcentrum. De band kan rekenen op behoorlijk want Nederlandse trouwe fans. Sommige van hen waren er vijftien jaar geleden ook al toen dEUS een concert gaf in het oude Vredenburg.

Een joelende menigte begroet de band als het vijftal het podium betreedt. Zanger Barman is meteen duidelijk: erg akoestisch zal het niet worden vanavond. Wel zullen veel rustige nummers tijdens het concert van dik een uur passeren. De band kan vanavond uit een repotaire van twintig jaar putten. Een afwisselende setlijst is het gevolg. Veel onbekende nummers en paar hits passeren de revue. Barman communiceert tussen de nummers door veel met de zaal, storend wordt het echter nooit.

Oorverdovend

De live-reputatie van dEUS wordt vanavond maar weer eens bevestigd, de band is zo goed als niet op een fout te betrappen. Ook de nummers die lang niet of nog nooit zijn gespeeld weerklinken prachtig in de Grote Zaal. De Belgen kunnen weinig fout doen, na elk nummer klinkt een oorverdovend applaus. De veelzijdig van de band komt op deze “rustige” avond volledig tot zijn recht.

Nadat dEUS gisteren TivoliVredenburg een waardig afscheid gaf, is de opkomst van het nieuwe TivoliVredenburg met dit concert alvast hoopvol te noemen. Minutenlang applaudisseren de bezoekers nadat dEUS de laatste noten heeft gespeeld.