Media & TV

Panorama-verslaggeefster richt No Surrender-chapter op

27-05-2014 15:20

Mylene de la Haye, verslaggeefster voor weekblad Panorama, wordt president van de No Surrender Sisterhood. Ze gaat de vrouwelijke afdeling van de motorclub leiden. Dat schrijft Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans deze week in het tijdschrift. Ze is gevraagd door Klaas Otto, de baas van motorclub No Surrender. De la Haye gaat een feuilleton over haar belevenissen bijhouden.

 

Mylene de la HayeLomans twijfelde vanwege de journalistieke onafhankelijkheid vanwege de journalistieke onafhankelijkheid van het blad. “Kunnen we dan nog wel objectief en kritisch over motorclubs schrijven?”

Toch besloot Lomans het plan door te zetten.

“Oké Mylène, we doen het. Er zijn nog steeds 99 goede redenen om het niet te doen, maar er is ook één reden om het wel te doen: het is niet eerder gedaan. Ik heb geen idee wat voor verhalen het allemaal gaat opleveren, maar ik ben er zo benieuwd naar dat ik al mijn principes overboord gooi.”

No Surrender is een afsplitsing van motorclub Satudarah MC en in februari 2013 opgericht door Otto. De motorclub heeft ruim 500 leden in binnen- en buitenland. Willem Holleeder was korte tijd lid van de afdeling Amsterdam. Vorige week werden twee leden van No Surrender aangehouden op verdenking van bedreiging.