Young One Rik Mayall overleden

09-06-2014 17:01

Acteur, comedian en schrijver Rik Mayall (56) is overleden. Dat meldt de BBC. Hij is bekend van series als  The Young Ones, Blackadder, The New Statesman en Bottom. Zijn management zal op een later tijdstip bekend maken wat de doodsoorzaak is.

Rol in verfilming boek Heleen van Royen al opgenomen

Mayall had onlangs een rol gekregen in de Nederlandse film De Ontsnapping, naar het boek van Heleen van Royen. Ook Isa Hoes, Abbey Hoes, Diana Dobbelman en Ellen Schoeters zijn in de film te zien. Die rol  is al opgenomen. Zijn plotselinge dood heeft dus geen gevolgen voor deze film.

Dat heeft producent Sjef Scholte maandag gemeld aan het ANP. Mayall speelt in De Ontsnapping de bijrol van de huisbaas van hoofdpersoon Julia (Isa Hoes). “Dit is te bizar voor woorden”, aldus Scholte. “Hij heeft zijn scènes vorige week opgenomen. Hij was net een paar dagen thuis weer. Het is niet te geloven dat dit nu zijn laatste rol is” Scholte omschrijft Mayall als een ‘bijzonder aardige, grappige, benaderbare en aaibare man die met een grandeur in het leven stond’. “Het was geen Jan Lul-de-behanger die op de set stond, het was Rik Mayall. En dat merkte je aan alles.”

Mayall –Hung like a heavily built stallion – was zelf geen fervent twitteraar:

Lees ook

Rik Mayall – De video’s

Dit bericht wordt aangevuld